Karaman'da Genç Yetenekler Cumhuriyet Coşkusunu Renklerle Anlattı

TAKİP ET

KARAMAN – Karaman'da Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı 'Genç Yetenekler Resim Sergisi', Cumhuriyet'in 102. yılı etkinlikleri kapsamında sanatseverlerle buluştu. Karaman İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen sergi, Piri Reis Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle açıldı.

Açılış programına Karaman Valisi Mehmet Fatih Çiçekli, İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Pekergin, İl Millî Eğitim Şube Müdürü İbrahim İbrahimoğlu, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Vali Çiçekli Öğrencilerin Eserlerini İnceledi

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından sergiyi gezen Vali Mehmet Fatih Çiçekli, öğrencilerin özgün eserleri hakkında Görsel Sanatlar Öğretmeni Fatma Çavdaroğlu ve öğrencilerden bilgi aldı. Genç sanatçıların Cumhuriyet temalı çalışmaları, ziyaretçilerden tam not aldı.

Renklerle Anlatılan Cumhuriyet Hikâyesi

Cumhuriyet’in 102. yılına özel olarak hazırlanan sergide, öğrenciler renkleri ve fırça darbelerini kullanarak Cumhuriyet’in kazanımlarını, bağımsızlık ruhunu ve milli değerleri sanatsal bir dille ifade etti.

Vali Çiçekli, sergi gezisinin ardından öğrencilerle bir araya gelerek sağlıklı beslenme, sporun önemi ve meslek seçimi üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

Sergi 4 Kasım’a Kadar Açık Kalacak

30 Ekim – 4 Kasım tarihleri arasında Piri Reis Kültür Merkezi’nde ziyarete açık olacak sergi, Karamanlı sanatseverlerin ilgisini bekliyor. Etkinlik, gençlerin sanata olan ilgisini artırmayı ve Cumhuriyet coşkusunu renklerle buluşturmayı amaçlıyor.

Karaman Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Karaman Valiliği Karaman Valisi Mehmet Fatih Çiçekli Karaman haber Vali Mehmet Fatih Çiçekli Görsel Sanatlar Öğretmeni Fatma Çavdaroğlu İl Millî Eğitim Şube Müdürü İbrahim İbrahimoğ