<rss xmlns:content="http://purl.org/rss/1.0/modules/content/" xmlns:wfw="http://wellformedweb.org/CommentAPI/" xmlns:dc="http://purl.org/dc/elements/1.1/" xmlns:atom="http://www.w3.org/2005/Atom" xmlns:sy="http://purl.org/rss/1.0/modules/syndication/" xmlns:slash="http://purl.org/rss/1.0/modules/slash/" xmlns:media="http://search.yahoo.com/mrss/" version="2.0">
         <channel>
         <title>AK Parti Karaman</title>
         <link>https://www.karaman.gen.tr/ak-parti-karaman/</link>
         <description></description><item>
			<title><![CDATA[Öztürk: "Şimdi Sıra Yine Yeni Yeniden İpi Göğüslemekte"]]></title>
			<description><![CDATA[AK Parti Karaman İl Başkanı Av. Murat Öztürk,  Karaman'ın motivasyonu tam 21 yıldır olduğu gibi yine sandığa hazır olduğunu bildirdi.
]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Öztürk, yaptığı açıklamada, "AK Parti Karaman’ın motivasyonu tam 21 yıldır olduğu gibi yine sandığa hazır. Çünkü; AK Parti ne yaptığını da ne yapacağını da bilir. Milletin derdi nedir, bilir. Çare nedir, bilir. Kendini ve hedefini bilmekse icraat getirir, başarı getirir. Bugüne kadarki imtihanların tek ve en başarılı partisiyiz. Sadece taş üstüne taş koymadık, önümüze taş koyanlara da prim vermedik.

Saflarımızı çoktan sıklaştırdık. Şimdi sıra yine yeni yeniden ipi göğüslemekte.
Bunun için de sandıklara sahip çıkmakta. Milli iradeye sahip çıkmakta.14 Mayıs seçimleri, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi, tarihi bir yol ayrımıdır. Milletimiz; AK’la karanın, basiretliyle basiretsizin, vatanını sevenle bölücüyle kol kola girenin, kendisine hizmet derdi olanla olmayanın farkında. Bu bir dönüm noktası olacak. Çünkü, milletimiz ‘Büyük ve Güçlü bir Türkiye’ hedefinin sekteye uğramasına, icraat siyasetinin yerini sözde siyasete bırakmasına izin vermeyecektir. Ancak, bizler de yaptıklarımızı vatandaşlarımızla, hemşerilerimizle paylaşmaya devam edeceğiz. Asrın felaketini yaşamış bir ülke olarak hem şehirlerimizi ayağa kaldırma, yaraları sarma mücadelesi verip hem de aralıksız yatırım yapmaya devam ediyor olmak, her baba yiğidin harcı değildir. Terörün yasal yüzlerini masalarına yedinci ortak yaparak seçim almak ve iktidara gelmekten medet umanlar, bir dikili ağacı olmayanlar, hasbelkader bunu başarsa; vay memleketin haline. Bunu vatandaş söylüyor. İşte bu ihtimale yer vermeyeceğiz.

Sahanın verdiği işaret sandığa yansıyacak

Bugüne kadar, vefayı, vicdanı ve merhameti hedefinden sapmadan içine sindirmiş olan başka bir siyasi teşkilat yoktur. Gücümüz bundandır. Gücümüz, milletimizle de aynı sofraları paylaştığımızdandır. 14 Mayıs sandığından da bu gücün getireceği sonuç çıkacaktır. Yeter ki, davamızı sahadan aldığımız heyecanla sırtlanmaya devam edelim. Sahanın verdiği işaret, icraatların, reformların aralıksız devamı yönünde.  Kararlı, vakur, sözünün eri bir Cumhurbaşkanı; istikrar ve büyüme yönünde. Bu eğilim, muhakkak ki sandığa yansıyacak. Karamanlı hemşerilerimiz tarihi yol ayrımlarına daima sahip çıkmıştır. Şüphesiz, 14 Mayıs’ta da iradesini bu yönde kullanacaktır." dedi.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2023/04/ozturk-simdi-sira-yine-yeni-yeniden-ipi-goguslemekte-3207.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2023/04/ozturk-simdi-sira-yine-yeni-yeniden-ipi-goguslemekte-3207.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2023/04/ozturk-simdi-sira-yine-yeni-yeniden-ipi-goguslemekte-3207-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2023/04/ozturk-simdi-sira-yine-yeni-yeniden-ipi-goguslemekte-3207.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karaman.gen.tr/ozturk-simdi-sira-yine-yeni-yeniden-ipi-goguslemekte/5241/</link>
			<pubDate>Fri, 07 Apr 2023 16:36:05 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Zahide Hıdır Vefat Etti]]></title>
			<description><![CDATA[Karaman AK Parti Meclis Üyesi Zahide Hıdır vefat etti]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[
Karaman AK Parti Meclis Üyesi Zahide Hıdır vefat etti.



Ahmet Hıdır’ın eşi,&nbsp;AK Parti&nbsp;Karaman Belediye Meclis Üyesi ve İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı 63 yaşındaki&nbsp;Zahide Hıdır vefat etti.



Karaman'da Güncel Yaşam (karaman.gen.tr) olarak merhumeye Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2021/03/ZahideHidir.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2021/03/ZahideHidir.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2021/03/ZahideHidir.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2021/03/ZahideHidir.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karaman.gen.tr/zahide-hidir-vefat-etti/4620/</link>
			<pubDate>Wed, 24 Mar 2021 15:21:15 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Selman Oğuzhan Eser'in Ramazan Bayramı Mesajı]]></title>
			<description><![CDATA[AK Parti Karaman Milletvekili Av]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[
AK Parti Karaman Milletvekili Av. Selman Oğuzhan Eser, Ramazan Bayramı vesilesiyle kutlama mesajı yayımladı.



Eser, yayınladığı mesajında; “Elveda Ya Şehr-i Ramazan Hamd olsun bizi Bayram'a erdiren Rabbimize Son bir kaç aydır tüm insanlığın zorlu bir süreçten geçtiğine şahitlik ettik. Bu süreçte alınan önlemlerin Rabbimizin lütf-u keremi ve milletimizin sağduyusu ile güzel sonuçlar verdiğini gördük. Bu zor zamanlarda Ramazan-ı Şerif'i camilerde milletçe, saf saf ve omuz omuza ihya edemedik. 



Bu zorluğu ve hüznü Ramazan'ın Bayram'ında da omuzlayıp atlatacağımızdan şüphem yok. Bayram sonrası sosyal hayatın belirli bir süreçte normalleşmesi başlayacak. İnşallah güzel günleri yine bilinç ve ihtiyat ile hep beraber getireceğiz. Ramazan-ı Şerif sonrası Rabbimizin hediyesi olan Bayram'ın tüm insanlığa sağlık, sıhhat, afiyet, muhabbet, bereket ve gayret-i islam getirmesini temenni ediyorum. Hak tecelli eyleyince her işi âsan eder, Halk eder esbabını bir lahza da ihsan eder” dedi.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2020/05/selman.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2020/05/selman.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2020/05/selman.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2020/05/selman.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karaman.gen.tr/selman-oguzhan-eserin-ramazan-bayrami-mesaji/4354/</link>
			<pubDate>Sun, 24 May 2020 16:09:54 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[AK Parti Teşkilatı Müşteri ve Esnafı Yalnız Bırakmadı]]></title>
			<description><![CDATA[Karaman AK Parti il Başkanı Abidin Çağlayan, Merkez ilçe başkanı Feyzullah Tunç, Gençlik kolları, il yönetim kurulu üyesi ve belediye meclis üyelerinden oluşan heyetle ilimiz merkezinde kurulan ve en ]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[
Karaman AK Parti il Başkanı Abidin Çağlayan, Merkez ilçe başkanı Feyzullah Tunç, Gençlik kolları, il yönetim kurulu üyesi ve belediye meclis üyelerinden oluşan heyetle ilimiz merkezinde kurulan ve en yoğun pazarlarından olan Perşembe Pazarını ziyaret etti.



COVID-19 önlemleri kapsamında vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde alışveriş yapmaları için alınan tedbirleri yerinde inceleyerek pazar müşteri ve esnafı ile sohbet etti. Başkan Abidin Çağlayan; Salgın sürecinde Karaman il genelinde vatandaşlarımızın taze sebze ve meyve başta olmak üzere hiçbir gıda maddesine ulaşmakta sıkıntı yaşamadığını belirtti.



Salgınla mücadelede en önemli hususun izolasyon ve sosyal mesafe olduğunu belirterek, kurallara uyduğumuz takdirde virüsün etkisini azaltacağız ve bu işi birlikte başaracağız. Pazar esnafımızın alınan tedbir kararlarına büyük bir titizlik ve hassasiyet içerisinde uyduğunu görüyoruz. Kurallara riayet edilmesi, tedbirlerin bilincinde olunması çok önemli. Bu süreçte bizlere destek oldukları için pazar esnafımızın her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.



Tüm esnaflarımızı tek tek ziyaret edip tıbbi maske hediye eden başkan Çağlayan, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını iletip pazar esnafımızın ve pazara gelen halkımızın Ramazan bayramını kutladı.








]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2020/05/Akparti_karaman.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2020/05/Akparti_karaman.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2020/05/Akparti_karaman.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2020/05/Akparti_karaman.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karaman.gen.tr/ak-parti-teskilati-musteri-ve-esnafi-yalniz-birakmadi/4346/</link>
			<pubDate>Fri, 22 May 2020 09:31:55 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[AK Parti İl Başkanı Çağlayan Berber Ve Kuaförleri Ziyaret Etti]]></title>
			<description><![CDATA[AK Parti Karaman İl Başkanı Abidin Çağlayan, Merkez İlçe Başkanı Feyzullah Tunç, Belediye Meclisi Üyeleri, Gençlik kolları ve İl ilçe yönetim kurulu üyeleri ile işyerlerini açan berber ve kuaför esnaf]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[
AK Parti Karaman İl Başkanı Abidin Çağlayan, Merkez İlçe Başkanı Feyzullah Tunç, Belediye Meclisi Üyeleri, Gençlik kolları ve İl ilçe yönetim kurulu üyeleri ile işyerlerini açan berber ve kuaför esnaflarına ziyarette bulundular.



AK Parti Karaman İl Başkanı Abidin Çağlayan, Merkez İlçe Başkanı Feyzullah Tunç, Belediye Meclisi Üyeleri, Gençlik kolları ve İl ilçe yönetim kurulu üyeleri ile işyerlerini açan berber ve kuaför esnaflarına ziyarette bulundular.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2020/05/akparti_karaman.jpeg</image>
		    <media:content url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2020/05/akparti_karaman.jpeg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2020/05/akparti_karaman.jpeg"/>
<enclosure url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2020/05/akparti_karaman.jpeg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karaman.gen.tr/ak-parti-il-baskani-caglayan-berber-ve-kuaforleri-ziyaret-etti/4335/</link>
			<pubDate>Thu, 21 May 2020 09:12:51 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Başkan Çağlayan, TOKİ Yatırımları Hakkında Merak Edilen Soruları Yanıtladı]]></title>
			<description><![CDATA[Başkan Çağlayan TOKİ yatırımları hakkında merak edilen soruları yanıtladı ve değerlendirmede bulunarak teşekkür etti]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[
Başkan Çağlayan TOKİ yatırımları hakkında merak edilen soruları yanıtladı ve değerlendirmede bulunarak teşekkür etti.



AK Parti İl Başkanı Abidin Çağlayan, “En çok merak edilen ve bize yöneltilen soruların başında da konutların nereye ve kaç adet yapılacağıdır. Bu kapsamda dönem dönem yaptığımız açıklamaların derlenmesinde fayda görülmüştür.” dedi.



Ayrıca İl Başkanı geçmişten günümüze yapılan projeler ve sözleşmeler hakkında detaylar verdi net rakamları açıkladı. Başkan Çağlayan, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçilmesiyle birlikte ihtiyaçların ve çözüm metotlarının belirlenmesi, hızlı karar alıp uygulanması ve sosyal hayata yansıması her geçen gün belirginleşiyor. Bu kapsamda değişimin İlimize yansıması irdelendiğinde, 2004 – 2016 döneminde TOKİ tarafından yapılan 4.889 konut sayısı referans oluşturmaktadır.



Yeni sistem ile birlikte önceki süreçte 12 yılda yapılan 4.889 konuta ilaveten yeni konutların yapılması gerektiği belirlenmiş, hızlı şekilde karar alınarak yeni iş süreçleri başlatılmış ve kısa sürede 1.931 adet konut sayısına ulaşılmıştır. Alınan kararlar ve yapılan bu çalışmalarla hemşerilerimizde oluşan memnuniyet, bizleri de memnun etmektedir. Yapımına başlanılan konutlara yenilerin eklenmesi için yapılan kura çekimleri ve talep toplama organizasyonları, il geneline yaygınlaştırılmıştır. Başyayla, Sudurağı, Ermenek ve Akçaşehir bu noktada önem arz eden örneklerdir.



En çok merak edilen ve bize yöneltilen soruların başında da konutların nereye ve kaç adet yapılacağıdır. Bu kapsamda dönem dönem yaptığımız açıklamaların derlenmesinde fayda görülmüştür. Başyayla İlçemizde 75 Adet Konut, 1 Adet Büfe ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi yapılacak olup ihale süreci tamamlanmış, 12.09.2019 günü sözleşme yapılarak yapımına başlanılmıştır. Sudurağı Beldemizde 164 adet konut olarak başlatılan projeye yoğun ilgi olduğu belirlenmiş, konut sayısı arttırılarak 15.01.2020 günü ihalesi yapılmıştır. Proje kapsamında 221 Adet Konut, 2 Adet Ticaret Merkezi, 1 Adet Cami İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi yapılacak olup 2020 yılında inşaat çalışmalarına başlanılacaktır.



Ermenek İlçemizde hemşerilerimizin can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla kentsel dönüşüm kapsamında 156 adet konutun 09.03.2020 günü ihalesi yapılarak yapımına başlanılacaktır. Akçaşehir Beldemizde 142 adet konut olarak başlatılan projenin talep toplama süreci 15.01.2020 günü tamamlanmıştır. Kura çekimi ve ihale işlemleri yapılarak 2020 yılında yapımına başlanılacaktır. İlimiz Merkez Kırbağı Mahallesine (4. TOKİ yanı) 364 adet konut yapılacak olup 18.02.2020 günü ihalesi yapılarak yapımına başlanılacaktır. 364 konut talep toplama sürecinde 8.803 adet başvuru yapılması, 7.680 kişinin hak sahibi olması İl merkezindeki konut ihtiyacını belirginleştirmiş ve çalışmalar bu meyanda sürdürülmüştür.



İlimiz Merkez Kırbağı Mahallesine (4. TOKİ yanı) ilaveten 658 adet konut olarak başlatılan yeni projenin talep toplama süreci 15.01.2020 günü tamamlanmıştır. Kura çekimi ve ihale işlemleri yapılarak 2020 yılında yapımına başlanılacaktır. Benzer şekilde Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi akademik ve idari personeline yönelik 315 adet konut yapılacaktır. İmar planı çalışmaları devam eden projeye 2020 yılında başlanılacaktır.



Tüm bu projelerde amaç olarak, hemşerilerimizin konut ihtiyaçlarının karşılanması ve yaşam kalitesinin arttırılması ön planda yer almakta, eş zamanlı olarak yeni çalışmalar ise devam etmektedir. Başlatılan projelerin yapılacağı yerler görsellerle sunulmuş olup gelinen aşama dikkate alındığında, gösterilen gayretin İlimiz genelindeki kazanımları sadece konut ihtiyacının karşılanması ile sınırlı değildir. Başlatılan projelerin tamamı dikkate alındığında İlimizde bu yıl yapımına başlanılacak toplam 1931 adet konut projesinin 2020 ve 2021 yılları için 350 Milyon TL tutarında ticari bir hareketlilik sağlayacağını söylemek mümkündür.&nbsp;Bu yatırımlar için başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kuruma, hemşerimiz TBMM Plan ve Bütçe Başkanımız&nbsp; Sayın Lütfi Elvana, TOKİ başkanlığımıza, Milletvekillerimiz Dr.Recep Şeker ve Av.Selman Oğuzhan Eser’e , Valimiz Sayın Fahri Meral’a, Çevre ve Şehircilik İl Müdürümüze ve çalışanlarına ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2020/01/Abidin_çağlayan-1.jpeg</image>
		    <media:content url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2020/01/Abidin_çağlayan-1.jpeg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2020/01/Abidin_çağlayan-1.jpeg"/>
<enclosure url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2020/01/Abidin_çağlayan-1.jpeg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karaman.gen.tr/baskan-caglayan-toki-yatirimlari-hakkinda-merak-edilen-sorulari-yanitladi/4001/</link>
			<pubDate>Fri, 24 Jan 2020 17:25:03 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Selman Oğuzhan Eser çalışan gazeteciler günü mesajı]]></title>
			<description><![CDATA[Selman Oğuzhan Eser 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[
Selman Oğuzhan Eser 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.



Çağımızın en dinamik mesleklerinden olan gazetecilik mesleğini fedakarca ifa eden basın çalışanlarımız, halkımızın haber alma hakkını sağlayarak, toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna aktarmak adına önemli bir görevi üstlenmektedir. Gazeteciliğin, insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü bir misyonu bulunmaktadır. Bu misyon doğrultusunda aydınlatıcı ve doğruluk ilkeleri ile fikir, düşünce, haberleşme özgürlüğü, insan hakları ve demokrasinin savunuculuğunu üstlenmek gibi önemli bir sorumluluğu bulunmaktadır. 



Bu vesile ile değerli basın mensubu kardeşlerimizin ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyor, meslek hayatlarında başarılar diliyorum.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2020/01/selman-oğuzhan-eser-milletvekili.jpeg</image>
		    <media:content url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2020/01/selman-oğuzhan-eser-milletvekili.jpeg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2020/01/selman-oğuzhan-eser-milletvekili.jpeg"/>
<enclosure url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2020/01/selman-oğuzhan-eser-milletvekili.jpeg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karaman.gen.tr/selman-oguzhan-eser-calisan-gazeteciler-gunu-mesaji/3933/</link>
			<pubDate>Fri, 10 Jan 2020 10:06:17 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Feyzullah Tunç'dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı]]></title>
			<description><![CDATA[AK Parti Karaman Merkez İlçe Başkanı Feyzullah Tunç 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle yazılı mesaj yayımladı]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[
 AK Parti Karaman Merkez İlçe Başkanı Feyzullah Tunç 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle yazılı mesaj yayımladı.



Başkan Tunç; “Gazetecilik, fedakarlık ve sorumluluk isteyen zor şartlarda yapılan önemli bir meslektir. Kamu yararına hizmet yapmakta olan gazeteci arkadaşlarımız, Ülkemizin ve yerelde şehrimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine ve kalkınmasına önemli katkılar sağlamaktadır. Ülkemizin geleceği ve milletimizin menfaatleri doğrultusunda ilkeli, doğru ve tarafsız bir şekilde çalışarak halkın haber alma hakkını sağlayan ve toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini üstlenen basın mensuplarımız bu yönüyle milletin duygularına tercüman, düşüncelerine ses olmaktadırlar. 



Yaptıkları işin zorluğunun yanında sosyal sorumluluklarıda ağır olan, olayları haber yapmadan önce kendi vicdan eleğinden de geçirmek zorunda olan, Basın çalışanlarımızın prensipli ve tarafsız yayıncılık anlayışı içerisinde yerine getirdikleri bu önemli görevleri için teşekkür eder, Karaman’da ve Ülke genelinde görev yapan tüm basın çalışanlarının, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, selam ve sevgilerimi sunarım” ifadelerine yer verdi.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2020/01/feyzullah-tunç-karaman.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2020/01/feyzullah-tunç-karaman.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2020/01/feyzullah-tunç-karaman.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2020/01/feyzullah-tunç-karaman.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karaman.gen.tr/feyzullah-tuncdan-10-ocak-calisan-gazeteciler-gunu-mesaji/3920/</link>
			<pubDate>Thu, 09 Jan 2020 15:28:47 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Başkan Hikmet Yirşen Akçaşehirlileri Yemekte Buluşturdu]]></title>
			<description><![CDATA[AK Parti'den Belediye Başkanı olarak seçilen Hikmet Yirşen hemşerilerini yemekte buluşturdu]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[
AK Parti'den Belediye Başkanı olarak seçilen Hikmet Yirşen hemşerilerini yemekte buluşturdu.



31 Mart seçimlerinden Akçaşehir Belediye Başkanı olarak seçilen Hikmet Yirşen seçim zaferini belde sakinleriyle bir araya gelerek, Konya usulü etli pilav ikramında bulundu. Yemeğe Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker, AK Parti İl ve Merkez yöneticileri, İl genel Meclis Üyeleri ve birçok Akçaşehirli katıldı. 
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/04/yirsen_akçaşehir.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/04/yirsen_akçaşehir.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/04/yirsen_akçaşehir.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/04/yirsen_akçaşehir.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karaman.gen.tr/baskan-hikmet-yirsen-akcasehirlileri-yemekte-bulusturdu/2880/</link>
			<pubDate>Sun, 14 Apr 2019 18:16:31 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Mevlüt Akgün: Savaş Kalaycı Bey'i Tebrik Ediyorum]]></title>
			<description><![CDATA[AK Parti Karaman 22]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[
AK Parti Karaman 22. 23. 24. Dönem Milletvekili Mevlüt Akgün Seçim Sonuçlarını Değerlendirerek Yeni Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı'yı Tebrik Etti.



AK Parti Karaman 22. 23. 24. Dönem Milletvekili Mevlüt Akgün sosyal medya hesabından şu ifadelere yer verdi;



Bazı dostlarım Karaman da Ak Parti niçin seçimi kaybetti?diyerek eski bir Milletvekili ve Kurucu İl Başkanı olarak haklı bir soruyu bana da yöneltiyorlar.Şahsi kanaatim şudur;



Öncelikle bir suçlu arama derdinde değilim.Tesbitim Kişiler üzerinden değildir ve zaten başarının sahibi çok olur ama yenilginin sahibi olmaz.Bir yenilgi var ise Ak Partide görev almış kişilerin bende dahil hepimizin kusurlarının toplamından oluşur.Ancak bazı hatalar vardır ki,direkt sonuca etki eden ölümcül hatalardır ve bu hataları yapmamak gerekir.Kanımca son iki seçimdir gerek Ak Parti Genel Merkezi ve gerekse Ak Parti adına Karaman da görev alan yerel siyasi aktörler ve teşkilatlar Perşembe nin gelişini Çarşamba dan görememişlerdir.



Ak Parti Karaman ‘da 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde İl genelinde %55,53 oy alırken,1 Kasım 2015 seçimlerinde ise %64,6 oranı gibi rekor bir oy oranına ulaşmıştı.



Yine 26 Haziran Genel seçimlerinde aldığı oy oranı %53,52 iken Cumhurbaşkanlığı seçiminde %66,26 gibi rekor bir oy çıkartabilmiştir.



Belki yerel seçimler açısından mukayese edilebilecek en yakın seçim 31 Mart 2014 seçimleridir ki,o seçimde %52,34 oy oranıyla Belediye Başkanını seçtirmiş,İl genel meclis oylarında ise %53,11 oy almıştır.



Gelelim 31 Mart 2019 seçimlerine,Ak Parti son seçimde İl Genel Meclisinde %41,69 oy oranını yakalamışken Karaman Belediye Başkanlığı seçiminde %38,41 oy oranı ile Başkanlığı kaybetmiştir.



Görülmektedir ki,en yakın yerel seçimler olan 2014 yerel seçimlerine göre Belediye Başkanlığında yaklaşık %14 puan,İl Genel Meclis oylarında ise %12 puanlık bir düşüş sözkonusudur.



En kritik veri ise Belediye Başkanlığında Ak Parti Başkan Adayı %38,41 oy alırken,Ak Partili Seçmen Belediye Meclis üyeliğinde Başkan adayından daha fazla %40,08 oy vermek suretiyle daha fazla meclis üyeliği kazanmasını sağlamıştır.



Bu veriler ışığında şahsi kanaatim;



1)Başkan adayının tespit usulüne deyim yerinde ise dışarıdan aday zorlamasınaKaraman seçmeninde bir tepki oluşmuştur.Önceki seçimlerde benzer aday zorlamalarının biriktirdiği negatif enerji,yeni adayın şahsında (iyi bir insan ve kaliteli bir aday olmasına rağmen olmasına rağmen)tepki oyları olarak kendini göstermiştir.Belediye Başkan adayı ile Meclis Üyesi Adaylarına verilen oylar arasındaki farklar bunu teyit etmektedir.Parti Genel Merkezi aday zorlamasının yol açacağı hezimeti hesap etmemiştir.Anket ve temayul yoklamalarının yıllar itibariyle dikkate alınmaması artık seçmeni bıkkınlık noktasına itmiştir.Genel Merkezi doğru yönlendirmesi gereken teşkilat Ve yerel siyasi aktörler bu konuda hata yapmışlardır.



2)Ak Parti İle MHP nin oluşturduğu Cumhur İttifakı blokunda Ak Parti ile MHP arasında oy geçişleri artmıştır.Yani partisine kızan bir Ak Partili oyunu ittifakın diğer üyesi MHP ye rahatlıkla vermektedir.Bu nedenle aday tespit edilirken seçmen tercihlerine önem verilmelidir.24 Haziran seçimlerinde aday tespitindeki hatalar nedeniyle Orta Anadolu illerinde ve Karaman’da zaten Ak Partili seçmen tepki oyunu sandığa yansıtmıştı.Karaman da 1 Kasım seçimlerine göre 12 puanlık bir oy kaybı zaten yaşanmıştı.Bu gerçeği göremeden 31 Mart ta aday tespit usulünde dikkatli davranmamak sandıktaki yenilgiye zemin hazırlamıştır.



3)Yerel seçim kampanyası izlediğim kadarıyla etkili götürülememiş ,Ak Parti tabanında bir sinerji ve heyecan dalgası oluşturulumamıştır.Nitekim seçim süresince görüştüğüm pekçok eski yönetici çalışmalardan haberdar olmadıklarını,kendilerine ulaşılmadığını ifade etmişlerdir.Karaman genelinde sadece Başyayla ilçesinde ve Akçaşehir,Kazancı ve Sudurağı Beldelerinde seçimin kazanılabilmesi yerel siyasi aktörler ve teşkilatların halkın nabzını tutamadığı Ve yetersiz kaldığını açıkça göstermektedir.Seçim bir stratejidir.Parti tabanı mutlaka canlı ve diri tutulmalıdır.Sonuçta Ak Partili seçmen kızgınlığını sandığa yansıtmıştır.



4)Ülkede yaşanan ekonomik krizin etkileri ve genel siyasi sorunlar Ak Partiye yönelik genel bir kırgınlık Ve kızgınlık oluşturmuş,sandıkta ders verme eğilimini tetiklemiştir.Nitekim ülke genelinde alınan sonuçlar Karaman ilinde de tesirini göstermiştir.Ancak Karaman da İl Genel Meclis oylarında,Ak Partinin genel oy oranının altına düşülmesi gelecek için alarm zillerinin çalması demektir.



5)Dile kolay 17 yıllık iktidar yıpranmışlığı,şımarıklık,kibir,adam kayırma vs gibi eski siyaset Hastalıkları bünyemizi sarmış Ve hastalıklı hale getirmiştir. Vatandaş böyle bir ortamda Cumhurbaşkanımızın ve Cumhur İttifakının hatırına yinede İl Genel Meclisinde %41,69 oranında oy vermek suretiyle desteğini esirgememiştir.



Şahşi kanaatim Ak Parti halen Türkiye nin ve Karaman’ın en güçlü partisidir.Ancak bu vatandaş tarafından Partiye verilmiş sonsuz bir kredi değildir. Kritik bir evrede olduğumuzu,hatalardan ders çıkarmak Ve sandıktaki mesajı doğru anlamak kaydıyla, yeni zaferlere imza atma imkanı vardır.



Belediye Başkanı olarak seçilen Savaş Kalaycı Beyi tebrik ediyor, Karaman adına yapılacak her türlü hayırlı çalışmada katkı vermeye hazır olduğumuzu ifade ediyorum..



Saygılarımla..
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/04/milletveikimevlütakgün.jpeg</image>
		    <media:content url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/04/milletveikimevlütakgün.jpeg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/04/milletveikimevlütakgün.jpeg"/>
<enclosure url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/04/milletveikimevlütakgün.jpeg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karaman.gen.tr/mevlut-akgun-savas-kalayci-beyi-tebrik-ediyorum/2780/</link>
			<pubDate>Thu, 04 Apr 2019 19:53:22 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[AK Parti Bir Üst Merciye İtiraz Etti]]></title>
			<description><![CDATA[Karaman'da MHP adayı Savaş Kalaycı'nın bin 49 oy farkla seçimleri kazanmasının ardından AK Parti bu defa da bir üst merci olan Karaman İl Seçim Kuruluna itiraz etti]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[
Karaman'da MHP adayı Savaş Kalaycı'nın bin 49 oy farkla seçimleri kazanmasının ardından AK Parti bu defa da bir üst merci olan Karaman İl Seçim Kuruluna itiraz etti.



AK Parti bir üst merci olan Karaman İl Seçim Kuruluna resmen itiraz ederek oyların yeniden sayılması ve iptal edilen oyların tekrar değerlendirmesi talep etti.



Karaman İl Seçim Kurulu'nun öğleden sonra olağanüstü toplanarak itiraz dilekçesini değerlendireceği öğrenildi.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/04/Akparti.jpeg</image>
		    <media:content url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/04/Akparti.jpeg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/04/Akparti.jpeg"/>
<enclosure url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/04/Akparti.jpeg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karaman.gen.tr/ak-parti-bir-ust-merciye-itiraz-etti/2755/</link>
			<pubDate>Thu, 04 Apr 2019 11:20:17 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[AK Parti'den Yürüyüşe Davet]]></title>
			<description><![CDATA[AK Parti Karaman İl Teşkilatından yapılan açıklamada; 30]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[
AK Parti Karaman İl Teşkilatından yapılan açıklamada;



30.03.2019 Cumartesi günü Saat: 11.00’de tüm Karaman’lı hemşehrilerimizi AK Parti İl Başkanlık Binamızdan başlayacak yürüyüşümüze davet ediyoruz. 



Katılımınız bizleri mutlu edecektir. 
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/mahmutsamişahin-1.jpeg</image>
		    <media:content url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/mahmutsamişahin-1.jpeg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/mahmutsamişahin-1.jpeg"/>
<enclosure url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/mahmutsamişahin-1.jpeg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karaman.gen.tr/ak-partiden-yuruyuse-davet/2709/</link>
			<pubDate>Fri, 29 Mar 2019 11:39:25 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Mahmut Sami Şahin Oyunu Bakın Nerede Kullanacak!]]></title>
			<description><![CDATA[AK Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Mahmut Sami Şahin ve Ailesinin oy kullanacağı okul belli oldu]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[
AK Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Mahmut Sami Şahin ve Ailesinin oy kullanacağı okul belli oldu.



Karaman'da yerel seçimleri tam gaz hızla devam ederken, adayların oy kullanacağı yerler belli olmaya başladı. AK Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Mahmut Sami Şahin, eşi ve çocuklarıyla birlikte oy kullanacağı okul belli oldu. Edindiğimiz bilgiye göre Başkan Adayı Şahin'in babasının yıllarca hademilik yaptığı, ayrıca kendisininde 4 yıl boyunca simit sattığı okul olan İstiklal Ortaokulunda 1006 Numaralı sandıkta oy kullanacağını öğrendik.  



Konuyla alakalı olarak Mahmut Sami Şahin yaptığı açıklamada;''İlk okulum, eğitim hayatıma başlangıcım, güzel anılarıma tanık olan Karaman İstiklal Ortaokulu’nda oyumu kullanacak olmam bana ayrı bir heyecan ve mutluluk katıyor.  Bazen önünden geçerken bahçesine bakarım. Ne güzel anılar biriktirmişiz. Simit satardım, okul vakti yaklaşınca da simit tezgahımı esnaflara emanet ederdim. Sonra koştur koştur okula giderdim. Ders aralarında top koştururdum. Ama derslerime çalışmayı da hiç ihmal etmezdim. O zamanın İstiklal İlkokulu, şimdinin ortaokulu olan okulumuz, sadece okul değil aynı zamanda ailem için ekmek kapısı da oldu. 



Babam da bu okulda hizmetli olarak görev yaptı. Bu okulun bende yeri çok farklıdır.  Okulumda ve bu şehirde öğrendim tevazuyu, gayreti, paylaşmayı, gönül dilini konuşmayı. Mayamızda, özümüzde taşıyoruz biz Karaman’ı. Sadece dilimizde değil gönlümüzde de yaşıyoruz biz bu şehri. Bunun içindir heyecanımız, enerjimiz. Karaman’a, şehrime teşekkür borçluyum. 



Hizmetlerimizle, çabamızla ve beraberliğimizle şehrimizi şahlandıracağız. Beraber bu şehrin geleceğine sahip çıkacağız.  Bizim gayretmiz, şehrin sahibi olmak için, efendisi olmak için değil. Bizim gayretimiz, bizim gayemiz bu şehrin güzel insanına hizmetkar olmaktır. Şehrimizi güzel bir geleceğe taşıyacağız. Kazanan, güzelleşen, büyüyen, güçlenen Karaman olacak.''Dedi.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/mahmutsami-sahin_karaman.jpeg</image>
		    <media:content url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/mahmutsami-sahin_karaman.jpeg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/mahmutsami-sahin_karaman.jpeg"/>
<enclosure url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/mahmutsami-sahin_karaman.jpeg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karaman.gen.tr/mahmut-sami-sahin-oyunu-bakin-nerede-kullanacak/2692/</link>
			<pubDate>Thu, 28 Mar 2019 09:57:08 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Gençlik Projeleriyle Kazanan Karaman Olacak]]></title>
			<description><![CDATA[Ak Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Mahmut Sami Şahin, gençlere büyük önem verdiklerini ve hayata geçirecekleri projeler ile gençliğin ve Karaman’ın geleceğinin kazanacağını söyledi]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[
Ak Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Mahmut Sami Şahin, gençlere büyük önem verdiklerini ve hayata geçirecekleri projeler ile gençliğin ve Karaman’ın geleceğinin kazanacağını söyledi.



Gençlerin serbest zamanlarını sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle değerlendirmek, bilgi ve beceri sahibi olmalarına yardımcı olmak, gençlik faaliyetlerini planlamak, programlamak, yönetmek ve geliştirmek amacı ile Karamanoğlu Mehmet Bey isminde bir gençlik merkezi kurulacağını ifade eden Mahmut Sami Şahin, “yerel yönetimlere gençlerimizin demokratik katılımını sağlayarak temsil kabiliyetini geliştirmeleri, kendi potansiyellerini ve güçlerini keşfederek, kişisel, toplumsal, siyasal, bilimsel, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlere ilgisini artırarak bu konularda söz sahibi olmaları sağlanacaktır” dedi.&nbsp;



Şahin, etüt merkezileri yerine, sınav hazırlığı yapan gençleriçin takviye derslerin verilebileceği ve deneme sınavlarının yapılacağı programlar hazırlanarak eğitimlerine de destek olunacağını ifade etti.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/gençlik-merkezi.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/gençlik-merkezi.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/gençlik-merkezi.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/gençlik-merkezi.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karaman.gen.tr/genc%cc%a7lik-projeleriyle-kazanan-karaman-olacak/2669/</link>
			<pubDate>Wed, 27 Mar 2019 12:34:18 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[AK Parti Teşkilatından Rektör Akgül'e Ziyaret]]></title>
			<description><![CDATA[Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül; Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker, Belediye Başkan Adayı Mahmut Sami Şahin ve belediye meclis üyesi adaylarını makamında ağırladı.



Yaklaşan 31 Mart seçimleri öncesinde kurum ziyaretlerinde bulunarak görüş ve öneriler aldıklarını belirten Milletvekili Şeker ve beraberindekiler, Rektör Akgül ile ülke gündemine dair değerlendirmede bulundular. 



Rektör Akgül de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek tatlı rekabete sahne olan seçimlerin demokrasiyi güçlendirici etkisi olduğunu belirtti. Başarı temennilerinin ardından ziyaret sona erdi.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/ak-parti-rektör.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/ak-parti-rektör.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/ak-parti-rektör.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/ak-parti-rektör.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karaman.gen.tr/ak-parti-teskilatindan-rektor-akgule-ziyaret/2662/</link>
			<pubDate>Tue, 26 Mar 2019 16:14:50 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Spor Projeleriyle Kazanan Karaman Olacak]]></title>
			<description><![CDATA[Ak Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Mahmut Sami Şahin’in spor alanındaki projeleri dikkat çekiyor]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[
Ak Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Mahmut Sami Şahin’in spor alanındaki projeleri dikkat çekiyor. Yaz spor okulları ve spor kampüsü ile hem amatör hem profesyonel sporlara ciddi bir katkı sağlanması hedefleniyor.&nbsp;



Bir çok alanda özgün projeler hazırlayan Ak Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Mahmut Sami Şahin, spor alanındaki projeleriyle kazananın Karaman olacağını söyledi.&nbsp;



Düzenlenecek yaz spor okullarının farklı branşlarda hizmet vereceğini belirten Şahin, “Sporcularımıza hijyenik şartlarda, teknik donanıma sahip alanlarda branşlarında profesyonel antrenörler eşliğinde spor eğitimi sunulurken, ulusal ve uluslararası yarışmalarda derece yapacak sporcularımızınyetiştirilmesi sağlanacaktır” dedi. 



Bayraktepe Bölgesinde, amatör branşların kullanımına sunulmak üzere futbol ve basketbol tenis gibi branşların bir arada olacağı spor tesisi ile motor sporları için bir drag pistinin Karaman’a kazandırılacağını ifade eden Şahin, “bu sayede tüm halkın spor yapma imkanının da arttırılacağını spor yapma imkanı arttırılacak. 



Özellikle son yıllarda gerek uluslar arası gerekse ulusal bazda yoğun ilgi gören sporlar ve motorsporları; şehre gelecek ziyaretçilerle birlikte kültürümüzüngelişimine katkı sağlarken gençliğin spora yönelmesini teşvikedecek ve onları zararlı alışkanlıklardan da uzak tutacak” şeklinde konuştu. 
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/ak-parti-spor.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/ak-parti-spor.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/ak-parti-spor.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/ak-parti-spor.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karaman.gen.tr/spor-projeleriyle-kazanan-karaman-olacak/2658/</link>
			<pubDate>Tue, 26 Mar 2019 15:55:52 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[AK Parti Karaman 1 Günde 50 Bin Gazete Dağıttı]]></title>
			<description><![CDATA[AK Parti Karaman İl Teşkilatı Başkanlığı tarafından organize edilen programda bir günde 56 mahalleye toplamda 50 bin adet gazete dağıtımı gerçekleştirdi]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[
AK Parti Karaman İl Teşkilatı Başkanlığı tarafından organize edilen programda bir günde 56 mahalleye toplamda 50 bin adet gazete dağıtımı gerçekleştirdi.



31 Mart seçimleri öncesi yapmış olduğu dikkat çekici çalışmalara imza atan AK Parti Karaman İl teşkilatı son olarak tüm teşkilat mensupları ile birlikte AK Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Mahmut Sami Şahin’in “Karaman Aşkıyla” sloganıyla hazırlanan projelerinin anlatıldığı 50 bin adet gazeteyi il merkezinde bulunan 56 mahallede dağıttı.



Sabahın erken saatlerinde Aktekke Meydanında biraraya gelen AK Parti Karaman teşkilatı yapılan açıklamanın ardından gruplar halinde gazete dağıtımı gerçekleştirdi. Etkinlikte teşkilat mensuplarına seslenen AK Parti Karaman İl Başkanı Mehmet Er, 31 Mart akşamı yine aynı meydanda seçim kutlaması yapacaklarının altını çizerken “AK Parti teşkilatımıza ve Mahmut Sami Şahin başkanımıza her kesimden destek geliyor. Her seçimde olduğu gibi bu seçimin de AK Parti belediyeciliği şehrimize hizmet etmeye devam edecek. 31 Mart akşamı itibariyle aslında ‘Kazanan Karaman Olacak’ . Çünkü AK Parti belediyeciliği her kesimi kucaklayan bir görüşe sahiptir” dedi.



Programda söz alan AK Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Mahmut Sami Şahin ise “Sayın Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da her platformda dile getirdiği ‘Gönül Belediyeciliği’ yapacağız. 17 yıldır Karamanlı hemşehrilerimiz AK Partimize ve Cumhurbaşkanımıza olan desteğini hiçbir zaman esirgemedi. Çünkü halkımızda belediyeciliği en iyi yapan partinin AK Parti olduğuna inanıyor. Bugün burada ‘Karaman Aşkıyla’ çalıştığımız projelerimizin anlatıldığı gazetemizi tüm hemşehrilerimizle buluşturacağız. 



Adaylığımızın açıklandığı günden itibaren Karaman’da çok farklı işlere imza attık. Yapmış olduğumuz sosyal medya çalışmaları, tanıtım filmleri, seçim çalışmalarımızın sahada karşılığını alıyoruz. Yaptığımız her çalışmanın en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Yaptığımız çalışmalar aslında Belediye Başkanı olunca yapacağımız çalışmaların bir aynası olarak gözlemlenmektedir. 



İnşallah 31 Mart akşamı Kazanan AK Parti olacak, kazanan Karaman olacak.” dedi.



Program daha sonra teşkilat mensuplarının hatıra fotoğrafı çekinmesi ve ardından “Karaman Aşkıyla” hazırlanan 50 bin gazetenin 56 mahallede dağıtılması için Aktekke Meydanı'ndan ayrılmasıyla son buldu.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/Ak-parti-karaman.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/Ak-parti-karaman.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/Ak-parti-karaman.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/Ak-parti-karaman.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karaman.gen.tr/ak-parti-karaman-1-gunde-50-bin-gazete-dagitti/2646/</link>
			<pubDate>Mon, 25 Mar 2019 10:56:10 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Şahin'in Karaman Sevdası Gönüllerde Yankı Buldu]]></title>
			<description><![CDATA[AK Parti Karaman İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Karaman Gençlik Şöleni, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal ve Uğur Işılak’ın katılımlarıyla coşkuyla gerçekleş]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[
AK Parti Karaman İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Karaman Gençlik Şöleni, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal ve Uğur Işılak’ın katılımlarıyla coşkuyla gerçekleşti.



15 Temmuz Aktekke Demokrasi Meydanı’nda gerçekleşen Gençlik Şölenine partililer yoğun katılım sağladı. Gençlik Şöleninin açılış konuşmasını AK Parti Karaman İl Başkanı Mehmet Er yaptı. 



Karaman’ın AK Parti’yi hiçbir zaman yanıltmadığının altını çizen Mehmet Er, “Kuruluşumuzdan bugüne kadar Karamanlı hemşehrilerimiz AK Parti’ye olan desteklerini hiçbir zaman esirgemedi. Her seçimde olan bu desteğin 31 Mart Yerel Seçimlerinde de devam edeceğine inancım tam. Şimdiye kadar yapmış olduğu çalışmalardan dolayı Belediye Başkanımız Ertuğrul Çalışkan’a teşekkür ediyorum. Adaylığının açıklandığı günden itibaren “Karaman Aşkıyla” sloganıyla gece gündüz çalışan, Karamanımıza değer katacağına inandığımız ve güvendiğimiz Mahmut Sami Şahin başkanıma da başarılar diliyorum. İnşallah 31 Mart akşamı yine bu meydan da seçim zaferimizi hep birlikte kutlayacağız” dedi.



AK Parti Karaman İl Başkanı Mehmet Er’in ardından kürsüye AK Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Mahmut Sami Şahin geldi. Konuşması sık sık sloganlarla kesilen Şahin, “İçimde bu şehrin aşkını taşıyorum. Karaman aşkıyla dolup taşıyorum. Bu şehre hizmet etmek için heyecanlıyım. Bu şehre hizmetkâr olmak için sabırsızım.  Memleketim, toprağım, ecdadımın emanetisin Karaman.



Karaman her şeyin en iyisini, en güzelini hak eder. Biz bu şehri imar ve inşa ederken gönül kazanacağız. Bu şehirde yaşayan herkesle bir ve bütün olacağız. Biz birleştikçe Güçlü Karaman olacak” dedi. Her zaman halk ile iç içe olacağını ve bu şehri hep birlikte yöneteceklerini belirten Şahin “Bu şehrin geleceği için gece gündüz çalışacağız. Biz çalıştıkça Kazanan Karaman Olacak. 



Bunu hep beraber başaracağız. Hep birlikte çalışacağız. Bu şehrin sahibi sizlersiniz, sizler.



Biz şehrin sahibi olmak için değil, şehre efendi olmak için değil, şehri emin olmak için şehrin emini olup sizlerle birlikte bu şehre sahip çıkmak için buradayız.



Bunu birlikte başaracağız. Kapı kapı dolaşacağız. Hane hane gezeceğiz.  Çocuğu, genci, yaşlısı, kadını ve erkeği bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız.” dedi.



Gençlik Şöleninde konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Karaman halkının 31 Mart’ta gereken cevabı vereceğinden emin olduğunu belirterek “ 17 yıldır AK Partimize verilen destek için teşekkür ediyorum. Sizlere Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını getirdim. İnşallah 31 Mart akşamı sizlerde bu selama en güzel cevabı vereceğinizden eminim” dedi.



Türkiye Beka sorunu yok diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na seslenen Ünal, “Bay Kemal, tabi size göre beka sorunu yok. Çünkü sen onlardan bahsederken arkadaşlar diye bahsediyorsun. O yüzden sana göre beka sorunu yok” dedi.



AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal’ın ardından sanatçı Uğur Işılak sahne aldı. Eserleriyle meydanı dolduran Karamanlıları coşturan Uğu Işılak dillere destan olmuş “Dombra” parçasıyla konserine sona erdirdi.



Konserin hemen ardından AK Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Mahmut Sami Şahin tarafından sanatçı Uğur Işılak’a hediye takdim edildi. Karaman Gençlik Şöleninde AK Parti Karaman milletvekilleri, Karaman İlçe Belediye Başkanları ve Adayları ile Meclis Üyesi adayları da hazır bulundu. 
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/mahmut_sami_şahin_karaman.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/mahmut_sami_şahin_karaman.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/mahmut_sami_şahin_karaman.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/mahmut_sami_şahin_karaman.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karaman.gen.tr/sahinin-karaman-sevdasi-gonullerde-yanki-buldu/2642/</link>
			<pubDate>Mon, 25 Mar 2019 10:50:34 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Şehir Girişleri Prestij Kazanacak]]></title>
			<description><![CDATA[Ak Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Mahmut Sami Şahin, şehir girişlerinde yapacakları düzenlemelerle Karaman’ın prestijine katkı sağlanacağını söyledi]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[
Ak Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Mahmut Sami Şahin, şehir girişlerinde yapacakları düzenlemelerle Karaman’ın prestijine katkı sağlanacağını söyledi.



Karaman’ın geleceğini planlayan projeleriyle dikkat çeken Ak Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Mahmut Sami Şahin, şehrin prestijine de büyük önem verdiklerini söyledi. Şehir girişleriyle ilgili çalışma yapacaklarını belirten Şahin, “Karaman kent girişleri yeniden ele alınarak gerek cephe düzenlemesi gerekse peyzaj düzenlemeleri ile şehir girişleri daha algılanır hale getirilecek” dedi. 



Şehrin kimliğiyle uyumlu düzenlemeler yapacaklarının altını çizen Şahin, kent kimliği ile ilişkili anıt eserlerin de belirlenen noktalarda inşa edileceğini belirtti.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/prestij-şehir.jpeg</image>
		    <media:content url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/prestij-şehir.jpeg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/prestij-şehir.jpeg"/>
<enclosure url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/prestij-şehir.jpeg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karaman.gen.tr/sehir-girisleri-prestij-kazanacak/2639/</link>
			<pubDate>Fri, 22 Mar 2019 15:21:40 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[AK Parti'den Gençlik Şöleni]]></title>
			<description><![CDATA[AK Parti 23 Mart Cumartesi Günü Saat: 17]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[
AK Parti 23 Mart Cumartesi Günü Saat: 17.00’de Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanında Karaman Gençlik Şöleni düzenliyor.



Genel Başkan Yardımcımız Mahir Ünal ve Uğur Işılağın katılımlarıyla 23.03.2019 Cumartesi Günü Saat: 17.00’de Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanında gerçekleştirecek olduğumuz Karaman Gençlik Şöleni Etkinliğimize siz değerli basın mensubu arkadaşlarımız ve tüm halkımız davetlidir. 
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/ak-parti-şöleni.jpeg</image>
		    <media:content url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/ak-parti-şöleni.jpeg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/ak-parti-şöleni.jpeg"/>
<enclosure url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/ak-parti-şöleni.jpeg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karaman.gen.tr/ak-partiden-genclik-soleni/2623/</link>
			<pubDate>Thu, 21 Mar 2019 09:00:12 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[AK Parti Karaman İl Genel Meclis Üyesi Adayı Mustafa Atabay Çalışmalarını Sürdürüyor]]></title>
			<description><![CDATA[AK Parti Karaman 1]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[
AK Parti Karaman 1. Sıra İl Genel Meclis Üyesi Adayı Mustafa Atabayçalışmalarını aralıksız sürdürmeye devam ediyor.



31 Mart yerel seçimlerine 11 gün gibi kısa süre kalırken AK Parti Karaman 1. Sıra İl Genel Meclis üyesi adayı Mustafa ATABAY seçim çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Seçim çalışmaları kapsamında mahalle, köy, belde, ilçe gezerek destek isteyen Atabay, vatandaşların kendisine olan ilgisinden memnun olduğunu dile getirdi. Atabay, “31 Mart’ta yapılacak olan  yerel seçimlere çok az bir süre kaldı. Çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. Karaman'ımızda sıkmadık el bırakmayacağız anlayışıyla her kesimden destek istedik. Gittiğimiz her yerde vatandaşların yoğun teveccühü var. Şahsıma gösterilen ilgiden dolayı vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi. 
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/atabay.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/atabay.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/atabay.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/atabay.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karaman.gen.tr/ak-parti-karaman-il-genel-meclis-uyesi-adayi-mustafa-atabay-calismalarini-surduruyor/2606/</link>
			<pubDate>Wed, 20 Mar 2019 11:50:05 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Karaman'a Birlikte Sahip Çıkacağız]]></title>
			<description><![CDATA[AK Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Mahmut Sami Şahin’in tüm Karamanlıları birlikte şehre sahip çıkmaya davet ettiği reklam filmi yayınlanmaya başladığı andan itibaren sosyal medyada binlerce izley]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[
AK Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Mahmut Sami Şahin’in tüm Karamanlıları birlikte şehre sahip çıkmaya davet ettiği reklam filmi yayınlanmaya başladığı andan itibaren sosyal medyada binlerce izleyici kitlesine ulaştı. 



Oldukça duygusal mesajlar içeren reklam filmi, ulusak reklamlardan alışık olduğumuz ileri düzeye sahip yapım kalitesi ile de farklı bir vizyonu ortaya koyuyor. 



Karaman Belediye Başkan adayı Şahin'in yakın dönemde profesyonel bir sunum ile projelerini açıkladığı “Kazanan Karaman Olacak” programı oldukça ses getirmişti. Yine aynı profesyonel bakış açısıyla hazırlanan reklam filmi, şehre sahip çıkmanın ne anlama geldiğini kendine has üslûbu ile izleyiciye aktarıyor.Esnaf, işçi, çiftçi,öğrenci,gurbetçi, sağlık çalışanı gibi Karamanın farklı kesimlerinden insanların da olduğu reklam filmi şehrin gelişmesinin birlik ve beraberlikle sağlanacağının mesajını veriyor.



Seçimlere yaklaşırken durmaksızın çalışan, enerjisi ve güler yüzü ile seçim çalışmalarında Karamanlıların yoğun ilgisiyle karşılanan Mahmut Sami Şahin yayınlanan film ile ilgili açıklamalarda bulundu. “Biz bu filmle şehre bakış açımızı, vizyonumuzu ortaya koyduk. Yaptığımız her iş, konuşmamız, bakışımız, duruşumuz büyük bir medeniyeti yansıtıyor. Bu yüzden filmimizde milletimize &nbsp;seslenirken güzeli arayan, estetiği önemseyen bir ufuk ile şehre katkı sunacağımızı kalitesi yüksek ve duygusal bir yapımla belirtmek istedik. Bir şehri sahiplenmek ve bir şehre sahip çıkmak arasında fark vardır. Şehrin sahibi halktır, millettir. Bize düşense milletimizle bütünleşip gayretle, tevazu ve aşkla şehre sahip çıkmaktır. Biz Karaman’ımıza efendi değil, hizmetkâr olmaya geldik. Şehrimizin sorunlarını tek tek çözeceğiz. Bu şehrin insanı her şeyin en iyisini hak ediyor. Bu şehir kazanmayı, &nbsp;büyümeyi, güçlenmeyi ve öncü bir şehir olmayı hak ediyor. Bunu da birlikte başaracağız” dedi.



İşte AK Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Mahmut Sami Şahin’in her kesim tarafından memnuniyetle izlenen vidyosuKARAMAN'A BİRLİKTE SAHİP ÇIKACAĞIZ




]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/Mamut-şahin.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/Mamut-şahin.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/Mamut-şahin.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/Mamut-şahin.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karaman.gen.tr/karamana-birlikte-sahip-cikacagiz/2592/</link>
			<pubDate>Tue, 19 Mar 2019 10:45:46 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[“Son Siper Çanakkale” beğeniyle izlendi]]></title>
			<description><![CDATA[Karaman belediyesi tarafından Çanakkale Zaferi ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir tiyatro etkinliği düzenlendi]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[
Karaman belediyesi tarafından Çanakkale Zaferi ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir tiyatro etkinliği düzenlendi. 



18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısı düzenlenen “Son Siper Çanakkale” isimli tiyatro, Lütfi Elvan Fuar ve Kongre Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. 



Programa AK Parti Milletvekilleri Recep Şeker ile Selman Oğuzhan Eser, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, AK Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Mahmut Sami Şahin, AK Parti Karaman İl Başkanı Mehmet Er, AK Parti Karaman 1. Sıra İl Genel Meclis Üyesi Adayı Mustafa Atabay, AK Parti Karaman 3. Sıra İl Genel Meclis Üyesi Adayı Mustafa Yangöz ve vatandaşlar katıldı. 
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/canakkale.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/canakkale.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/canakkale.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/canakkale.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karaman.gen.tr/son-siper-canakkale-begeniyle-izlendi/2587/</link>
			<pubDate>Tue, 19 Mar 2019 10:38:39 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Bir Lokma Bir Fatiha]]></title>
			<description><![CDATA[AK Parti Karaman İl Başkanlığı tarafından Çanakkale Zaferinin 104'üncü yıldönümü dolayısıyla Aktekke Meydanında vatandaşlara lokma tatlısı ikramı yapıldı]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[
AK Parti Karaman İl Başkanlığı tarafından Çanakkale Zaferinin 104'üncü yıldönümü dolayısıyla Aktekke Meydanında vatandaşlara lokma tatlısı ikramı yapıldı. 



Düzenlenen etkinliğe AK Parti Karaman il başkanı Mehmet Er, AK Parti Karaman Merkez İlçe Başkanı Ali Bozkurt, AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker, Selman Oğuzhan Eser, AK Parti Karaman 1. Sıra İl Genel Meclis Üyesi Adayı Mustafa Atabay,  AK Parti Karaman 3. Sıra İl Genel Meclis Üyesi Adayı Mustafa Yangöz ve teşkilat mensupları katıldı.



Yapılan konuşmanın ardından vatandaşlara Lokma Tatlısı ikramı yapıldı.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/Atabay_yangöz.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/Atabay_yangöz.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/Atabay_yangöz.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/Atabay_yangöz.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karaman.gen.tr/bir-lokma-bir-fatiha/2571/</link>
			<pubDate>Tue, 19 Mar 2019 10:06:34 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Belediye Başkan Adayı Mahmut Sami Şahin Basın Açıklaması]]></title>
			<description><![CDATA[AK Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Mahmut Sami Şahin “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 104]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[
AK Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Mahmut Sami Şahin “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 104. Yıl Dönümü” nedeniyle bir mesaj yayımladı.



Bazı anlar ve mekânlar vardır ki tarifini ve tasvirini yapmak için en müessir yazılar da sözler de kifayetsiz kalmaktadır. Dahası o anların ne manaya geldiğini anlayabilmek, belki de ancak yaşamakla mümkündür. İşte o sıra dışı hadiselerden birisi de ecdadımızın zaferiyle neticelenen Çanakkale Muharebesidir, diyen Şahin şu sözlere yer verdi.



“Bundan 104 yıl evvel tarihe not düşülen Çanakkale Zaferi, Türk Milleti'nin mukaddes değerleri söz konusu olduğunda neleri göze alabileceğini, neleri başarabileceğini tüm dünyaya göstermiştir. Çanakkale, kazanılmış bir zaferden çok dün olduğu gibi bugün de, milletimiz, ülkemiz ve geleceğimiz üzerine plan kuranlar için hiçbir zaman unutmamaları gereken başlı başına bir derstir. Nasıl ki Çanakkale'de en modern silahlar, milletimizin azmi, inancı ve kararlılığı karşısında çaresiz kalmış ise 15 Temmuz gecesi de aynı şekilde çaresiz kalmıştır. Bitti denilen bir anda 'Çanakkale geçilmez' dedirten bir inancın mirasçıları olarak bizler de her an bağımsızlığına ve kutsal değerlerine sahip çıkmaya yeminli ve kararlı olduğumuzu 15 Temmuz gecesi tüm dünyaya gösterdik ve her zaman da göstermeye hazırız” ifadelerini kullandı.



“Son olarak, bizler millet olarak her şeyimizi kaybetsek dahi asıl gücümüz olan imanımızı ve inancımızı diri tuttuğumuz sürece üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir şey yoktur. Geçmişte, Çanakkale'de sergilenen birlik, kardeşlik ve dayanışma, nasıl ki milletimize zaferi getirmiş ise dün de 15 Temmuz’da zaferle birlikte, kayboldu zannedilen cesareti ve mücadele ruhunu geri kazandırmıştır. Bu ruh ki bizim en büyük zenginliğimizdir. Bu düşüncelerle, Rabbim’den bir daha böyle acılar yaşatmaması dileğiyle Çanakkale Zaferi'nin yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü' vesilesi ile &nbsp;bu toprakları bize mukaddes bir vatan olarak emanet eden tüm şehitlerimizi, tüm kahramanlarımızı rahmetle, şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun” dedi.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/ak-parti-belediye.jpeg</image>
		    <media:content url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/ak-parti-belediye.jpeg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/ak-parti-belediye.jpeg"/>
<enclosure url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/ak-parti-belediye.jpeg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karaman.gen.tr/belediye-baskan-adayi-mahmut-sami-sahin-basin-aciklamasi/2567/</link>
			<pubDate>Mon, 18 Mar 2019 11:12:11 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Sami Şahin Şehit Aileleri ile birlikte kahvaltıda bir araya geldi]]></title>
			<description><![CDATA[Şahin, “Bizim inancımızda şehitlik çok önemli bir makam diyerek, peygamberlerden sonra en önemli manevi mevkinin şehitlik mertebesi olduğunu dile getirdi]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[
Şahin, “Bizim inancımızda şehitlik çok önemli bir makam diyerek, peygamberlerden sonra en önemli manevi mevkinin şehitlik mertebesi olduğunu dile getirdi.



Anadolu demek toprakları karış karış şehit kanıyla&nbsp;sulanmış&nbsp;bir memleket demek. Bu inancın mensubu ve asil milletimizin bir ferdi olarak şehitlerimizin aziz hatıralarını daima canlı tutacağız.&nbsp;Bizler geçmişte nasıl ki Çanakkale'de, daha dün 15 Temmuz’da bu güzel vatanın istiklali için mücadele vermiş isek, bugün de aynı inançla her an ve her yerde şahadete hazırız. Şehitlerimiz bu aziz ülkemizin onurunu asla çiğnetmediler ve bu cennet vatanı bize emanet ettiler. Bizler de emanete gözümüz gibi bakacak gerekirse gözümüzü kırpmadan canımızı vereceğiz” diye konuştu.Şahin,&nbsp;“Türkiye olarak mukaddes değerlerimize sahip çıktıkça, mazlumların hamisi olmayı sürdürdükçe, dünya beşten büyüktür dedikçe, Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir diye dünyaya haykırdıkça başımız esen olmayacaktır. Bunun farkındayız, şuurundayız ve her ne pahasına olursa olsun bu inancımızdan geri adım atmayacağız. Ülkemizin bugün her zamankinden daha da güçlü olduğunun altını çizerek, hükümetimiz ülkemizin, milletimizin gücüne güç katmak için her çabayı gösterdiğini”&nbsp;söyledi. 16 yıl boyunca şehit yakınları ve gazilerimizin yakınlarına sahip çıktıklarını vurgulayan Şahin,&nbsp;“bunu Ülkemize ve Karaman’ımıza yakışan bir şekilde yapmayı ulvi bir görev olarak gördüklerini ve şehitlerimizin anneleri, babaları, kardeşleri, eş ve çocuklarının bize bıraktığı emanet olduğunu kaydetti.Şahin ayrıca, "Şehit yakınları ve gazilerimiz için yapılanların az bile olduğunu, hükümetimizin onların yükünü hafifletecek birçok düzenlemeyi hayata geçirdiğini fakat yine de hem devlet hem de belediye olarak ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını söyledi.&nbsp;Başkan Adayı Şahin, "Yarın idrak edeceğimiz&nbsp;18 Mart Şehitleri&nbsp;Anma&nbsp;Günü&nbsp;ve Çanakkale Zaferi&nbsp;vesilesiyle&nbsp;aziz şehitlerimizirahmetle&nbsp;anıyorum. Çünkü onlar ay yıldızlı bayrağımızın birer parlayan yıldızı olarak gökyüzünde şan ve şöhretle bu ülkenin birliğini, bu milletin kardeşliğinin temsili olarak her gün dalgalanıyorlar" dedi.



Programda AK Parti İl Başkanı Mehmet Er ile birlikte Meclis üyeleri ve teşkilat mensupları da hazır bulundu. Program hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından son buldu.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/Mahmut-sami.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/Mahmut-sami.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/Mahmut-sami.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/Mahmut-sami.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karaman.gen.tr/sami-sahin-sehit-aileleri-ile-birlikte-kahvaltida-bir-araya-geldi/2564/</link>
			<pubDate>Mon, 18 Mar 2019 11:10:34 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Atabay'dan 18 Mart Mesajı]]></title>
			<description><![CDATA[AK Parti Karaman İl Genel Meclis Üyesi Adayı Mustafa Atabay, Çanakkale Zaferinin 104]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[
AK Parti Karaman İl Genel Meclis Üyesi Adayı Mustafa Atabay, Çanakkale Zaferinin 104. yılı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Çanakkale’de verilen mücadelenin eşsiz bir zafer olduğunu ifade eden Atabay, “Bugünümüzü kurtaran ve bu toprakları bize ebedi yapan zaferin adıdır Çanakkale” dedi.



Çanakkale Zaferi, bundan 104 yıl önce dönemin en modern ordularını dize getiren, vatan toprağını işgal etmek isteyen düşmana karşı Türk Milleti’nin zorlu şartlarda verdiği eşsiz bir mücadele ve kahramanlık destanıdır diyen Atabay, “Çanakkale Zaferi vatanı, dini, hürriyeti ve istikbali söz konusu olduğunda Türk Milleti'nin neleri göze alabileceğini, neleri başarabileceğini tüm dünyaya göstermiştir. Bu mücadelenin mayasında vatan sevgisi, inanç, kahramanlık ve mücadele ruhu vardır. Kahraman askerlerimizin iman ve azmi, milletimizin üstün fedakârlıklarıyla Çanakkale'de elde edilen eşsiz başarı, İstiklal Harbimizi zafere ulaştıracak direniş ruhuna da ilham vermiştir. Çanakkale, bugünün ve geleceğin güçlü Türkiye’sinin temelinin atıldığı eşsiz bir zaferdir” dedi.   



“Geçmişimizden aldığımız her dersin, geleceğimizi aydınlatan bir ışık olduğunu unutmamalı ve Çanakkale ruhunu diri tutmalıyız. Onu geleceğe taşımalıyız” diyen İl Genel Meclis Üyesi Adayı Atabay, sözlerini; "Ya İstiklal Ya Ölüm diyerek bu vatanı bize emanet eden ve “Çanakkale Geçilmez” sözünü tarih sahnesine altın harflerle yazdıran aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” diyerek tamamladı.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/atabay-mustafa.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/atabay-mustafa.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/atabay-mustafa.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/atabay-mustafa.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karaman.gen.tr/atabaydan-18-mart-mesaji/2561/</link>
			<pubDate>Mon, 18 Mar 2019 10:57:11 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Bu Haftaki Konuğu Mahmut Sami Şahin]]></title>
			<description><![CDATA[Tv70’in bu haftaki konuğu AK Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Mahmut Sami Şahin]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[
Tv70’in bu haftaki konuğu AK Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Mahmut Sami Şahin. 



 AK Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Mahmut Sami Şahin, 19 Mart Salı Günü saat 20.00'da düzenlecek olan Panorama Karaman programın da, Tv70 İmtiyaz Sahibi Abdullah Akkuş ve Gazeteci Kemal Önder Demirkollu’nun sorularını cevaplayacak.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/mahmut-sami-şahin-1.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/mahmut-sami-şahin-1.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/mahmut-sami-şahin-1.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/mahmut-sami-şahin-1.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karaman.gen.tr/bu-haftaki-konugu-mahmut-sami-sahin/2551/</link>
			<pubDate>Sun, 17 Mar 2019 02:11:35 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Çağrı Merkezı̇ ı̇le halkın her an hizmetinde olunacak]]></title>
			<description><![CDATA[Çağrı Merkezı̇ ı̇le halkın her an hizmetinde olunacak]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[
 Çağrı Merkezı̇ ı̇le halkın her an hizmetinde olunacak.



AK Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Mahmut Sami Şahin, halkın talep ve beklentilerini daha kolay iletebilmeleri için çağrı merkezi oluşturacaklarını söyledi.    



Halkın her kesimiyle yaptığı görüşmeler sonrasında uzman ekipler tarafından oluşturduğu projelerini açıklayan AK Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Mahmut Sami Şahin, Karaman halkının beklentilerine daha hızlı cevap verebilmek adına çağrı merkezi oluşturacaklarını söyledi. Şahin, “milletimizin talep ve beklentilerini önemsiyor, bu talep ve beklentilerin çözüme ulaşmasının gerekliliğini biliyoruz. 



Bunun için hizmet verecek Çağrı Merkezi Birimi, telefon, sosyal medya, kurumsal web sitesi, e-mail ve personel bildirimleri üzerinden iletilen taleplerin kayıt altına alınarak ilgili birimlere yönlendirilmesini sağlayacaktır” dedi.    Şahin, vatandaşın her an ulaşabilmesi için çağır merkezinin alanında uzman personeliyle haftanın 7 günü 24 saat hizmet vereceğini ifade etti.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/ak-parti.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/ak-parti.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/ak-parti.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/ak-parti.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karaman.gen.tr/cag%cc%86ri-merkezi%cc%87-i%cc%87le-halkin-her-an-hizmetinde-olunacak/2547/</link>
			<pubDate>Sun, 17 Mar 2019 02:07:52 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Hayvancılık Projeleriyle Gelişen Karaman Olacak]]></title>
			<description><![CDATA[AK Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Mahmut Sami Şahin, hayvan pazarı ve kesim tesisleriyle Karaman’ın gelişimine katkı sağlanacağını söyledi]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[
AK Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Mahmut Sami Şahin, hayvan pazarı ve kesim tesisleriyle Karaman’ın gelişimine katkı sağlanacağını söyledi.



Adalet ve kalkınma partisi&nbsp; Karaman Belediye Başkan Adayı Mahmut Sami Şahin’in proje arasında hayvancılık için büyük önem taşıyan projeler de yer alıyor. Mevcut havyan pazarının yerine daha sağlıklı, düzenli ve modern bir tesis inşa edileceğini söyleyen Şahin, “Şehrimize hijyenik, sağlıklı ve modern bir mezbaha kazandıracağız. Kurban Bayramı'nda da halkın daha iyi ve sağlıklı ortamlarda kesim yapabilmesi amacıyla şehrin belli yerlerine kesim alanları kurulacak” dedi.&nbsp;



Hayata geçirilecek bu projeler ve yapılacak tesislerle, hayvancılık yapan vatandaşların işlerinin kolaylaşması, kurban bayramlarında da vatandaşların ibadetlerini daha rahat ve temiz ortamlarda yapması hedefleniyor.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/ak-parti.jpeg</image>
		    <media:content url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/ak-parti.jpeg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/ak-parti.jpeg"/>
<enclosure url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/ak-parti.jpeg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karaman.gen.tr/hayvancilik-projeleriyle-gelisen-karaman-olacak/2537/</link>
			<pubDate>Fri, 15 Mar 2019 16:18:09 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[AK Parti Karaman İl Genel Meclis Üyesi Adayları Akçaşehir Kasabasını Ziyaret Etti]]></title>
			<description><![CDATA[AK Parti Karaman İL Başkanı Mehmet ER, Milletvekili Selman Oğuzhan Eser, Merkez İlçe Başkanı Ali Bozkurt, İl Genel Meclis Üyesi Adayları: Mustafa ATABAY, Adem Kapar, Mustafa Yangöz, Hakkı Karaduman, A]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[
AK Parti Karaman İL Başkanı Mehmet ER, Milletvekili Selman Oğuzhan Eser, Merkez İlçe Başkanı Ali Bozkurt, İl Genel Meclis Üyesi Adayları: Mustafa ATABAY, Adem Kapar, Mustafa Yangöz, Hakkı Karaduman, Ahmet Taşbaşı ve Ahmet İşcan 31 Mart yerel seçimleri öncesi Akçaşehir Kasabasını ziyaret ettiler. 



HİZMETLERİMİZ ARTARAK DEVAM EDECEK 



Ziyaretler hakkında açıklama yapan AK Parti Karaman il başkanı Mehmet Er; ''Memleket işi, gönül işi diyerek köylerimizi, kasaba ve beldelerimizi ziyaret etmeye başladık. Bizler AK Parti olarak sadece seçim zamanları değil, her zaman vatandaşlarımızın yanındayız. Bugün onların gönüllerini, dualarını alabilmek için geldik. Hedefimiz güçlü bir Meclis oluşturup, 17 yıldır devam eden hizmetleri daha da artırıp, kasabamızın tüm eksiklerini tamamlamaktır'' ifadelerine yer verdi.



VATANDAŞIMIZ HERŞEYİN FARKINDA VE VEFA BİLİYOR



Gördükleri ilgiden memnun olduklarını dile getiren AK Parti Karaman Milletvekili Selman Oğuzhan Eser; “Bizim insanımız çok vefalıdır. Yapılan iyilikleri unutmuyor. Ak Parti iktidarın 17 yıldır köylümüze verdiği destek ve teşviklerin farkındalar. Vatandaşlarımız, yaparsa yine Ak Partinin yapacağını çok iyi biliyor. Bunun içinde İl Genel Meclisinde Ak Partinin daha güçlü olması gerektiğinin farkındalar. Köyün ve köylünün halinden, derdinden anlayan bir kadroyla daha iyi nasıl oluruz, onun çabası içerisindeyiz” dedi.



Toplantıda söz alan AK Parti Karaman 1. Sıra İl Genel Meclis Adayı Mustafa Atabay; Köylere, Beldelere biri hizmet edecekse AK Parti Hükümeti edecektir. Adaylarımızın tamamını göreve göndermeniz ile Karaman'ımıza gelecek hizmetlerin daha güçlü olacağından hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu güne kadar bizlere verdiğiniz büyük destek için çok teşekkür ediyoruz. Bizlerde sizlere hizmet için gayret ediyoruz. Adaylarımızın tamamının görevlendirilmesi hususunda her zamankinden daha çok destek bekliyoruz inşallah dedi.



Adayların gerçekleştirdiği kasaba ziyaretlerinde partililer de eşlik etti.




]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/Atabay.jpeg</image>
		    <media:content url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/Atabay.jpeg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/Atabay.jpeg"/>
<enclosure url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/Atabay.jpeg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karaman.gen.tr/ak-parti-karaman-il-genel-meclis-uyesi-adaylari-akcasehir-kasabasini-ziyaret-etti/2495/</link>
			<pubDate>Thu, 14 Mar 2019 18:58:48 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[AK Parti Adayı Şahin, 14 Mart Tıp Bayramını Kutladı]]></title>
			<description><![CDATA[AK Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Mahmut Sami Şahin, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayımladı]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[
AK Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Mahmut Sami Şahin, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayımladı.



Hekimliğin, ilk eğitim anlarından itibaren her zaman üstün bir fedakârlık ve büyük bir özveri gerektiren bir meslek olduğunu söyleyen Şahin mesajında şu sözlere yer verdi.&nbsp;



“Yeryüzünde eşine az rastlanır bir mesleği icra eden sağlık çalışanlarımızın, görevlerini fedakârca icra edişleri sayesindedir ki hastanelerimiz tüm yaratılmışları Yaratandan ötürü sevmenin tecelli ettiği mekânlar halini almıştır.



Nasıl ki bugün doktorlarımız bu zorlu görevi aşkla ve şevkle yapmaktalar ise 100 yıl önce bugün, takvimler 14 Mart 1919’u gösterdiği bir zamanda Tıbbiyeli öğrenci ve hocalar Anadolu’nun dört bir yanından kalkıp canları pahasına İstanbul’u müdafaaya koşmuşlardır.



Bu yüzdendir ki devletimiz, başta doktorlarımız olmak üzere, hastalarımıza gerekli ilgi ve bakımın yanında onları biran önce eski sağlıklarına kavuşturmak için her türlü gayreti göstererek, özverili bir şekilde bu zor görevi ifa eden sağlık çalışanlarımıza her zaman destek olmuş ve olmaya da devam edecektir.



Milli mücadele sırasında mesleklerini bir yana bırakıp vatan savunması için koşan Tıbbiyelilerin aziz hatıralarını yâd etmek niyetiyle her yıl kutlanmakta olan “14 Mart Tıp Bayramı”&nbsp; vesilesi ile öncelikli olarak Karaman’ımızda bu kutlu görevi yürüten hekimlerimiz olmak üzere bütün tıp camiasının bu müstesna günlerini kutluyor, şiddetin her türlüsünden uzak, güvenli ve huzurlu çalışma ortamlarında mesleklerini başarıyla icra etmelerini diliyorum, dedi.”
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/AK-parti.jpeg</image>
		    <media:content url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/AK-parti.jpeg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/AK-parti.jpeg"/>
<enclosure url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/AK-parti.jpeg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karaman.gen.tr/ak-parti-adayi-sahin-14-mart-tip-bayramini-kutladi/2476/</link>
			<pubDate>Thu, 14 Mar 2019 13:39:57 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Mustafa Yangöz; Seçim Çalışmalarına Hız Kesmeden Devam Ediyor]]></title>
			<description><![CDATA[AK Parti Karaman İl Genel Meclis üyesi Adayı Mustafa Yangöz, 31 Mart yerel seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerini sürdürüyor]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[
AK Parti Karaman İl Genel Meclis üyesi Adayı Mustafa Yangöz, 31 Mart yerel seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerini sürdürüyor. 



AK Parti Karaman 3. Sıra İl Genel Meclisi Üyesi Adayı olan Mustafa YANGÖZ, 1980 Karaman doğumlu olup, ilk, orta ve lise tahsilini Karaman’da Yükseköğrenimini ise Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Karacasu Meslek Yüksek Okulu Pazarlama Bölümü’nde tamamlamıştır. 2000 yılında askerlik görevini yerine getirmiş ve 2004 yılındın itibaren Karaman İlimizde Hac ve Umre malzemeleri toptan ve perakende satışı üzerine esnaflık yapmaktadır.



2009 yılından itibaren AK Parti teşkilatının çeşitli kademelerinde görev alan Mustafa YANGÖZ son olarak Karaman Merkez İlçe Başkan Yardımcılığı ve Teşkilat Birim Başkanlığı görevlerini yerine getirmiştir. 31 Mart 2019 yerel seçimleri için bu görevlerinden ayrılarak AK Parti Karaman İl Genel Meclisi Üyesi aday adaylığı başvurusunda bulunmuş ve Partisi tarafından Karaman İl Genel Meclisi 3.sıra adayı olarak gösterilmiştir. Karaman’da çeşitli STK’larda da görev alan Mustafa YANGÖZ evli ve 2 çocuk babasıdır.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/mustafa-yangoz_ak-parti.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/mustafa-yangoz_ak-parti.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/mustafa-yangoz_ak-parti.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/mustafa-yangoz_ak-parti.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karaman.gen.tr/mustafa-yangoz-secim-calismalarina-hiz-kesmeden-devam-ediyor/2463/</link>
			<pubDate>Wed, 13 Mar 2019 15:49:26 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Ulaşım ve Trafik Planlaması İle Büyüyen Karaman Olacak]]></title>
			<description><![CDATA[AK Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Mahmut Sami Şahin, şehrin trafik sorununa uzun vadede çözüm getirecek projeler hazırladıklarını söyledi]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[
AK Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Mahmut Sami Şahin, şehrin trafik sorununa uzun vadede çözüm getirecek projeler hazırladıklarını söyledi. Şahin, ulaşım ve trafik planlaması yapılacağını belirterek otopark sorununa da çözüm üreteceklerini ifade etti. 



Karaman’da trafik nedeniyle oluşabilecek sorunlara yönelik projeler hazırladıklarını belirten AK Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Mahmut Sami Şahin, “Kentimizde hızla artan nüfus, işgücü, araç sahipliği ve kentsel kullanım alanlarının genişlemesi gibi etkenlerden dolayı oluşabilecek problemlere cevap verebilmek amacıyla ulaşım ve trafik planlaması faaliyetleri yapacağız. Bu sayede Karaman’nın trafik problemi kısa ve uzun vadede çözüme kavuşturulacak” dedi. 



ARABOĞLU MEYDANI YER ALTI OTOPARKI İLE GELİŞEN KARAMAN OLACAK



Şahin, Şehir merkezinde trafik yoğunluğunu azaltılması ve otopark sorununun çözüme kavuşturulması amacıyla, Topucak Mahallesi tarihi kent merkezi düzenlemesi çerçevesinde yer altı otoparkı yapılacağını da dile getirdi.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/sami-şahin.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/sami-şahin.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/sami-şahin.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/sami-şahin.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karaman.gen.tr/ulasim-ve-trafik-planlamasi-ile-buyuyen-karaman-olacak/2460/</link>
			<pubDate>Wed, 13 Mar 2019 15:08:52 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Milletvekili Şeker’den 14 Mart Mesajı]]></title>
			<description><![CDATA[AK Parti Karaman Milletvekili Dr]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[
AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.



Şeker mesajında şu ifadelere yer verdi: “Hekimlerimiz başta olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyorum. İnsanların en temel haklarından olan Yaşama Hakkına ve Sağlık Hakkına mesleki sorumlulukları ile en önemli katkıyı sunan başta hekimlerimiz olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımız, bir canı kurtarmayı bütün insanlığı kurtarmakla eşdeğer sayan bir anlayış ile gece, gündüz, yaz, kış demeden her koşulda kutsal mesleklerini en iyi şekilde icra etmektedirler. Sağlık hizmetlerinin en yaygın ve en etkili bir şekilde topluma ulaşması büyük önem arz etmektedir, bu da hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımız eliyle gerçekleşmektedir.



Türkiye’yi sağlıkta gelişmiş ülkeler seviyesine getiren, dönüşüm de en önemli unsuru sağlık çalışanlarımız, “Halka Hizmet Hakka Hizmet” düsturu ile insanların sağlığını korumak, hastalanan insanlarımızı en hızlı şekilde sağlığına kavuşturmak, insanlarımızın daha sağlıklı yaşaması ve sağlık hizmetlerinden tam manasıyla yararlanabilmesi adına kutsal ve onurlu görevlerini büyük özveri ile ifa etmektedirler.  Bu duygu ve düşünceler ile başta hekimlerimiz olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlar, İnsan hayatını her şeyin üstünde tutarak başarılı ve özverili çalışmaları nedeni ile şükranlarımı sunar, Yüce Allah (C.C)’dan sağlıklı ve huzur dolu bir yaşam dilerim.” dedi.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/recepşeker_karaman.jpeg</image>
		    <media:content url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/recepşeker_karaman.jpeg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/recepşeker_karaman.jpeg"/>
<enclosure url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/recepşeker_karaman.jpeg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karaman.gen.tr/milletvekili-sekerden-14-mart-mesaji/2437/</link>
			<pubDate>Wed, 13 Mar 2019 14:06:33 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Şahin'in İstiklal Marşımızın Kabul Yıl dönümü Kutlama Mesajı]]></title>
			<description><![CDATA[AK Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Mahmut Sami Şahin İstiklal Marşımızın Kabul edilişinin 98]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[
AK Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Mahmut Sami Şahin İstiklal Marşımızın Kabul edilişinin 98. Yıl dönümü ve vesilesi ile yayımladı.



mesajında şu sözlere yer verdi. 



“İstiklal Marşımız ki şanlı tarihimize milli mücadele olarak kaydedilen kurtuluş savaşının bitti denildiği anlarında adeta kudret kaleminin yaz dediği ve ancak bir dava adamının yazabileceği mükemmellikte bir marştır. Öyle ki her bir satırı lahuti birer berceste mahiyetindeki kutlu marşımızı Akif gibi bir ruh adamı yazmış ve o zor günlerde ecdadımızın yeniden dirilişine vesile olmuştur. Ne var ki baştan sonra özgürlük, vatan sevgisi ve emanet şuurunu gönüllerimize nakşeden marşımız bir asır evvel yazılmış olsa dahi ebediyete kadar özgünlüğünü ve değerini koruyacak sonsuz bir manifesto niteliğindedir. 



Nasıl ki millet olarak asırlardır yeryüzünde insanlığa yön veren devletler kurmuş, devlet ve fikir adamları yetiştirmiş isek son bir asrımızın en önemli kilometre taşlarından birisi olmuş o abidevi şahsiyet Mehmet Akif ki milli şuurun her daim diri tutulabilmesine imkan sağlayacak bir metne imza atmıştır ki o da İstiklal Marşımızdır. Milletimizin sinesinden çıkarak “Hayal ile yoktur alkış verişim, her demişsem görüp de söylemişim” diyen o koca şairi ve adeta anayasa mesabesindeki marşımızı her daim anmak ve anlamak her vatan evladının görevi ve gelecek nesillere övünçle anlatacağı bir emanetidir. 



Bu şuurla İstiklal Marşımızın kabul yıldönümü olan 12 Mart gününü hayırla ve bu mana abidesi marşımızı yazan Merhum Mehmet Akif başta olmak üzere vatan toprağı için canını feda etmiş şehitlerimizi minnetle ve rahmetle yâd ediyorum. Duam odur ki Akif’in de tazarrusu olan “Rabbim bu millete bir daha böyle marşlar yazdırmasın ama Asımın nesli hayali ile yaşayan Akifler ve asımın nesilleri Anadolu’mda hep olsun inşallah. Bu duygularımla necip milletimizin ve bütün hemşehrilerimin bu müstesna gününde gönül dolusu selamlarımı arz ediyorum.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/mahmutsamişahin.jpeg</image>
		    <media:content url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/mahmutsamişahin.jpeg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/mahmutsamişahin.jpeg"/>
<enclosure url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/mahmutsamişahin.jpeg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karaman.gen.tr/sahinin-istiklal-marsimizin-kabul-yil-donumu-kutlama-mesaji/2376/</link>
			<pubDate>Tue, 12 Mar 2019 15:14:25 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Dış İlişkiler Birimi İle Markalaşan Karaman Olacak]]></title>
			<description><![CDATA[Ak Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Mahmut Sami Şahin, şehrin markalaşmasına katkı sağlayacak dış ilişkiler birimini kuracaklarını söyledi]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[
Ak Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Mahmut Sami Şahin, şehrin markalaşmasına katkı sağlayacak dış ilişkiler birimini kuracaklarını söyledi. 



Karaman’ın markalaşması, gelişmesi ve güçlenmesini hedefleyen çok sayıda projeyi Karaman halkıyla paylaşan Ak Parti Belediye Başkan Adayı Mahmut Sami Şahin, önem verdikleri projelerinden birinin de dış ilişkiler birimi olduğunu söyledi. 



Son rakamlara göre yaklaşık 100.000 Karamanlı’nın yurt dışında farklı ülkelerde



hayatlarını sürdürdüğünü belirten Şahin, “özellikle yaz döneminde Karaman’a gelen hemşerilerimizin iş veişlemlerinde kolaylıklar sağlanması ve yurt dışı yatırımcılarla irtibatın sağlanması adına dış ilişkiler birimi kuracağız” dedi.&nbsp;



Şahin, dış ilişkiler biriminin yurt dışında yaşayan Karamanlılar’ın işleriyle ilgilenilmesinin yanında şehrin yurt dışında daha iyi tanıtılması gibi önemli fonksiyonları da üstleneceğini ifade etti.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/kazanan_karaman.jpeg</image>
		    <media:content url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/kazanan_karaman.jpeg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/kazanan_karaman.jpeg"/>
<enclosure url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/kazanan_karaman.jpeg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karaman.gen.tr/dis-iliskiler-birimi-ile-markalasan-karaman-olacak/2373/</link>
			<pubDate>Tue, 12 Mar 2019 15:12:10 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Turizm Planlamasıyla Markalaşan Karaman Olacak]]></title>
			<description><![CDATA[AK Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Mahmut Sami Şahin, şehrin marka değerini yükseltecek projeleri hayata geçireceğini açıkladı]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[
AK Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Mahmut Sami Şahin, şehrin marka değerini yükseltecek projeleri hayata geçireceğini açıkladı.



Turizm ve tanıtım planlamasıyla Karaman’ın markalaşacağını belirten Şahin, dil bayramı etkinliklerine de önem vereceklerini ifade etti. 



Ak Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Mahmut Sami Şahin’in projeleri arasında tanıtım ve turizme yönelik çalışmalar dikkat çekiyor. Uzun çalışmalar sonrası hazırlanan projeler arasında tarihi ve kültürel zenginliğiyle Türkiye’nin en önemli şehirlerinden olan Karaman’ın, ulusal ve uluslar arası alanda tanıtılması ve turizm değerinin arttırılması yer alıyor. 



Karaman’ı markalaştıracak projeler hazırladıklarını belirten Mahmut Sami Şahin, “Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî’nin Annesi Mümine Hatun, Yunus Emre, Karamanoğlu Mehmet Bey, Kaptan-ı Derya Piri Reis, Şark Fatihi Kazım Karabekir gibi tarihi açıdan birçok önemli şahsiyete ev sahipliği yapan Karaman’ımız Türk dilinin Anadolu’da destanlaştığı yerdir. Karaman, Karamanoğullarına başkentlik yapmış bir şehir olarak tarihi bakımdan da oldukça önemlidir. Karaman olarak tarihi eserlerimiz ve doğal zenginliklerimizle birlikte büyük bir turizm potansiyeline sahip olduğumuzu biliyoruz. Bu bağlamda eşsiz turizm değerimizi ulusal ve uluslararası alandatanıtacak çalışmalar yapılacak” dedi.&nbsp;



Şahin, Türk Dil Bayramının tüm kurumların ve halkın geniş katılımı sağlanarak Türk Dünyası ile bütünleşecek şekilde ele alınacağını ve çalışmalara projeye belediye olarak öncülük edileceğini sözlerine ekledi.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/turizm.jpeg</image>
		    <media:content url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/turizm.jpeg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/turizm.jpeg"/>
<enclosure url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/turizm.jpeg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karaman.gen.tr/turizm-planlamasiyla-markalasan-karaman-olacak/2354/</link>
			<pubDate>Mon, 11 Mar 2019 13:54:19 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Karaman ''Bayraktepe Projesi'' İle Güzelleşecek]]></title>
			<description><![CDATA[Ak Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Mahmut Sami Şahin’in açıkladığı projeler Karaman’da ilgiyle karşılandı]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[
Ak Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Mahmut Sami Şahin’in açıkladığı projeler Karaman’da ilgiyle karşılandı. Şahin’in yenilenen, güzelleşen, markalaşan, güçlenen ve gelişen Karaman sloganlarıyla sunduğu projeler arasında Bayraktepe Projesi ve kentsel dönüşüm çalışmaları dikkat çekiyor.



BAYRAKTEPE İLE KARAMAN GÜZELLEŞECEK



Lütfi Elvan Kongre ve Fuar Merkezinde 5 Mart’ta düzenlenen coşkulu programda projelerini tanıtan Ak Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Mahmut Sami Şahin’in vaatleri arasında yer alan Bayraktepe Projesi ile şehrin yeni bir rekreasyon alanına kavuşması hedefleniyor. Karaman-Mut yolu üzerinde bulunan mevcut “Türk Dünyası Kültür Parkı”, çevresi ile birlikte yeniden ele alınacak. Kent Merkezi ile ilişkilendirilerek Karaman’ın rekreasyon ihtiyacı bu bölgede karşılanacak. Anıtsal bir Türk Bayrağının dikilmesiyle de bu alan şehir siluetine değer katacak.



KENTSEL DÖNÜŞÜM İLE KARAMAN YENİLENECEK



Şahin’in&nbsp;“Yenilenen Karaman Olacak” temasıyla paylaştığı kentsel dönüşüm projeleri de dikkat çekiyor. Bu kapsamda,&nbsp;mevcut belediye binası çevresindeki ticaret üniteleri,&nbsp;musalla alanı ile beraber yeniden&nbsp;projelendirilecek. Çalışma sonrası bu alan Karaman’ın yeni kentsel yüzünü oluşturacak.&nbsp;



Topucak Mahallesi tarihi kent merkezi ihya edilecek. Turistik aktiviteler için cazibe merkezi oluşturulması ile kentin alana bakış açısı olumlu yönde gelişecek.&nbsp;Hz. Mevlânanın Validesinin metfun olduğu Aktekke Camii önü meydanı ve hamam etrafı ulusal anlamda farkındalığının oluşturulabilmesi için 17 Aralık Şeb-i Arus törenleri ile entegre edilen bir kentsel tasarım projesi ile düzenlenecek.&nbsp;
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/bayraktepe-projesi_karaman.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/bayraktepe-projesi_karaman.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/bayraktepe-projesi_karaman.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/bayraktepe-projesi_karaman.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karaman.gen.tr/karaman-bayraktepe-projesi-ile-guzellesecek/2347/</link>
			<pubDate>Thu, 07 Mar 2019 15:29:41 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Başkan Adayı Şahin'den Kandil Mesajı]]></title>
			<description><![CDATA[Adalet ve Kalkınma Partisi Karaman Belediye Başkan Adayı Mahmut Sami Şahin, Karaman halkı ve tüm İslam Aleminin Regaip Kandilini kutladı]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[
Adalet ve Kalkınma Partisi Karaman Belediye Başkan Adayı Mahmut Sami Şahin, Karaman halkı ve tüm İslam Aleminin Regaip Kandilini kutladı.



Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Ak Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Mahmut Sami Şahin, coşkuyla karşılanan mübarek ayların İslam Alemi ve Türkiye için huzur getirmesini temenni etti. Şahin, “Üç ayların başlangıcı Regaip Gecesine bizi kavuşturan Rabbimize hamdediyoruz. 



Mübarek gecelerin ardından, Ramazan Ayı, Kadir Gecesi ve bayramımıza sağlık ve huzurla kavuşmayı diliyorum. Bu aylar bizim için çok değerli. Yüce Allah’a yakınlaşma fırsatı sunan bu aylarda ibadet ve dualarımızda birbirimizi hatırlamalıyız. İslam Aleminin bir çok coğrafyasında kan ve gözyaşı içinde en azından gönül birlikteliği bekleyen kardeşlerimiz var. Dualarımızda Müslüman kardeşlerimizi unutmayalım” dedi. 



Regaip Kandiliyle birlikte başlayan manevi iklimin yoğun olduğu bu ayların, insanlığa ve İslam Dünyasına huzur ve esenlik getirmesi dileğinde bulunan Mahmut Sami Şahin, “Güzel ülkemiz ve Karaman’ımızın da bu aylar vesilesiyle layık olduğu güzelliklere kavuşmasını temenni ediyorum. Tüm hemşehrilerimizin Regaip Kandilini kutluyor, Yüce Rabbimizden bizi Ramazan Ayı ve bayrama da kavuşturmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. 
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/mahmutsami-şahin.jpeg</image>
		    <media:content url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/mahmutsami-şahin.jpeg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/mahmutsami-şahin.jpeg"/>
<enclosure url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/mahmutsami-şahin.jpeg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karaman.gen.tr/baskan-adayi-sahinden-kandil-mesaji/2344/</link>
			<pubDate>Thu, 07 Mar 2019 11:32:53 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[AK Parti Karaman İl Başkanı Mehmet Er'in Regaip kandili mesajı]]></title>
			<description><![CDATA[Er mesajında; ‘’Üç aylar, Allah’ın rahmetinin müminlere bol bol ikram edildiği, mağfiretinin, lütuf ve kereminin üzerimize sağanak sağanak yağdığı zaman dilimleridir]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[
Er mesajında; ‘’Üç aylar, Allah’ın rahmetinin müminlere bol bol ikram edildiği, mağfiretinin, lütuf ve kereminin üzerimize sağanak sağanak yağdığı zaman dilimleridir.



Recep ayının ilk cuma gecesi olan Regaip Kandili, adından da anlaşılacağı gibi, Allah-u Teâlâ’nın kullarına birçok lütuf ve ihsanlarda bulunduğu, az ibadetlerine karşılık çok sevap verdiği, kıymeti ve değeri büyük, rağbet edilmesi gereken bir mağfiret ve rahmet gecesidir. 



Rahmet ve mağfireti bol olan bu mukaddes günlerde ahlak ve erdemin, kardeşlik içinde bir arada yaşamanın, yetime, öksüze ve kimsesize kol kanat germenin, fakir ve ihtiyaç sahiplerine yardım etmenin, kutsal değerlere saygının, insani erdemler bağlamında ulaşılabilecek en üstün değerler olduğunu hissederek Yüce Allah’tan af dilemeliyiz. İnsanlarımızın, Yaradan’a daha derin bir şükür imkânı bulacağı bu özel gecede, muhabbetin, sohbetin, kaynaşmanın artmasını temenni ediyorum. 



Bu duygu ve düşüncelerle Karamanlı hemşehrilerim başta olmak üzere, bütün İslam âleminin Regaip Kandilini tebrik ediyor, bu gecenin Milletimizin ve İslam âleminin birlik ve dirliğine, insanlığın hidayet, barış ve huzuruna vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum’’ dedi. 
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/mehmet-er.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/mehmet-er.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/mehmet-er.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/mehmet-er.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karaman.gen.tr/ak-parti-karaman-il-baskani-mehmet-erin-regaip-kandili-mesaji/2341/</link>
			<pubDate>Thu, 07 Mar 2019 11:30:33 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Dr. Recep Şeker, Üç Aylar Ve Regaip Kandilimiz Mübarek Olsun]]></title>
			<description><![CDATA[AK Parti Karaman Milletvekili Dr]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[
AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep ŞEKER, Üç Aylar ve Regaip Kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı.



Sayın Recep Şeker mesajında şu ifadelere yer verdi:



“Milletimiz ile birlikte bir mübarek üç aylar ve Regaip kandiline daha ulaşmanın sevinç coşkusunu yaşıyoruz. Tüm vatandaşlarımızın üç aylar ve Regaip kandilini en kalbi duygularımla kutluyorum.



 Peygamber Efendimiz (S.A.V)’in “Recep Allah’u Teâla’nın, Şaban benim, Ramazan ümmetimin ayıdır” buyurduğu rahmet ve bereket iklimi üç aylar,  içerisinde Regaip, Miraç, Berat kandilleri ile Kur'an ve oruç ayı mübarek Ramazan ayını, bin aydan daha hayırlı mübarek Kadir gecesini ve Ramazan Bayramını barındırmaktadır. Bu mübarek gün ve geceler Yüce Allah’ın (C.C) rahmetinin, lütuf ve kereminin kulları üzerine bol bol ihsan ettiği müstesna zaman dilimleridir.



Bu mübarek gün ve geceler birlik ve beraberliğimizin, kardeşliğimizin en ulvi seviyeye çıktığı zamanlardır. Bu mübarek zaman dilimlerini fırsat bilerek aramızdaki dargınlıkları, kırgınlıkları bir tarafa bırakıp elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açmalı, yüce dinimizin bizden istediği sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulmasına, kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesine katkı sağlamalıyız.



Yüce Allah (C.C)’dan Recep ve Şaban ayını bize mübarek kılması ve bizleri Ramazan ayına ulaştırması dileği ve duası ile üç aylar ve Regaip Kandilinin ülkemizin birlik ve beraberliğine, milletimizin huzur ve mutluluğuna vesile olmasını temenni eder, tüm Karamanlı hemşerilerimizin ve İslam âleminin kandilini tebrik ederim.” dedi.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/recep-şeker.png</image>
		    <media:content url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/recep-şeker.png" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/recep-şeker.png"/>
<enclosure url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/recep-şeker.png" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karaman.gen.tr/dr-recep-seker-uc-aylar-ve-regaip-kandilimiz-mubarek-olsun/2323/</link>
			<pubDate>Wed, 06 Mar 2019 14:33:13 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Başkan Adayı Mahmut Sami ŞAHİN, projelerini açıkladı]]></title>
			<description><![CDATA[Hınca hınç dolu bir salonda gerçekleştirilen tanıtım programını aynı anda birçok sosyal medya hesabı üzerinden canlı olarak verildi]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[
Hınca hınç dolu bir salonda gerçekleştirilen tanıtım programını aynı anda birçok sosyal medya hesabı üzerinden canlı olarak verildi.



AK Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Mahmut Sami ŞAHİN, merakla beklenen projelerini açıkladı. Hınca hınç dolu bir salonda gerçekleştirilen tanıtım programını aynı anda birçok sosyal medya hesabı üzerinden canlı olarak verildi. AK Parti İl ve Merkez İlçe Yönetimlerinin tam kadro yer aldığı gece de il dışında olması nedeniyle Karaman MilletvekiliRecep Şeker katılamazken, Milletvekili Selman Oğuzhan Eser, Önceki Dönem Belediye Başkanı Ali Kantürk ile Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan’da hazır bulundu. Çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de katıldığı ve Karaman şehir merkezi yanında, yurt içi ve yurt dışından binlerce kişinin izlediği tanıtım programı yaklaşık bir buçuk saat sürdü. 



Teşkilat üyeleriyle birlikte, partililerin doldurduğu salonda izdiham yaşanırken, program konuşmaları AK Partili gençler ve salonda yer alan teşkilat mensuplarının tezahüratlarıyla sık sık kesildi. Alanında uzman bir ekiple aylar süren bir çalışma sonrası son şeklini verdikleri projelerini canlı yayında paylaşan Şahin, “Karaman Aşkıyla” diyerek başladığı sözlerini şu şekilde sürdürdü. 



Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın önderliğinde başlayan bu kutlu yürüyüşe hamdolsun ilk günden bu yana gönülden bağlı olmanın onurunu yaşadım. Siyaset denen okulun birçok kademesinde yer alarak bulunduğum görevleri layığı ile yürütme gayesinde çalışırken, Karaman Belediye Başkanı Adaylığı ile gönlü taçlandırılmış bir kardeşiniz olarak karşınızdayım. Rabbimin nasip etmesi, Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın takdirleri ve teşkilatımızın desteği ile 27 Kasım 2018 günü AK Parti Grup Toplantısında Sayın Genel Başkanımız tarafından Karaman Belediye Başkan Adayı olarak ismimiz açıklandı ve Karaman'ımıza hizmet gayesi ile huzurlarınızdayım. 



Gelinen süreçte şahsıma gösterdikleri teveccüh nedeni ile başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Genel Merkezimize, Genel Başkan Yardımcılarımıza, Milletvekillerimize, İl ve İlçe Teşkilatlarımıza, Kadın ve Gençlik kollarımıza, tüm gönüldaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Heyecan ve gayretle sürdürdüğümüz, milletimizle buluşup bütünleştiğimiz seçim çalışmalarımız esnasında şahsıma olan ilgi ve alakaları vesilesiyle güzide basın mensuplarımıza, Sivil Toplum Kuruluş ve Kurumlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ve tabi ki en çok da dualarıyla, destekleriyle, kardeşlik duyguları ile bizi bağırlarına basan, bize gönüllerinin ve evlerinin kapılarını açan Karaman halkına, her zaman yanımda hissettiğim her yaştan Karamanlı hemşehrilerime en kalbi duygularımla gönül dolusu şükranlarımı arz ediyorum, diyen Şahin, sıra projelerin tanıtım videolarına geldiği anda heyecanı gözlerinden okunuyordu. 



Yedi başlık altında kırktan fazla projeyi tek tek&nbsp;açıklayan Şahin’in özellikle Marka Şehir Karaman vurgusu dikkatlerden kaçmadı.&nbsp;“Yenilenen Karaman” sloganıyla başlattığı ilk filmi ile&nbsp;“Belediye ve Civarı Kentsel Yenileme Projesi; &nbsp;Topucak Mahallesi Tarihi Kent Merkezi Düzenleme Projesi ve Mader-İ Mevlana Kentsel Tasarım Projesi İle Yenilenen Karaman Olacak”&nbsp;derken ikinci Bölümde Ekrana gelen&nbsp;“Bayraktepe Projesiyle; &nbsp; Millet Bahçesiyle; Prestijli Şehir Girişleriyle; Kale Civarı Fonksiyonel Planıyla; Şehir Estetiği Projesiyle; Çamlık Mesire Alanı Düzenleme&nbsp;Projesiyle; Huzur Bahçe Projesiyle; Garmodern/Karaman ile ve Bisiklet Yolları İle Güzelleşen Karaman Olacak”&nbsp;dedi.



Sonrasında Marka Şehir Karaman temalı projelerini anlatan Şahin, yapacakları&nbsp;“Karaman Tanıtım ve Turizim Planlaması; Türk Dil Bayramı Etkinlikleri; Unutulmaya Yüz Tutmuş Mesleklerin Canlandırılması İle Markalaşan Karaman; Kültür Gezileri; Dış İlişkiler Birimi; Çocuk Festivalleri; Kardep (Karaman Değerler Eğitim Programı); Yaz Spor Okulları ve Spor Kampüsü ile Markalaşan bir Karaman”&nbsp;olacağını ifade etti.&nbsp;



Büyük bir çoşku ile izlenen tanıtımına “Gelişen Karaman” başlığı ile devam eden Şahin alkışlara arasında sunumuna devam etti.&nbsp;&nbsp;



Kuracakları yeni Modern Pazar Yerinin; Atıksu Arıtma Tesisinin; Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Etkin Kullanımının; Yeni Pazar Alanı, Mezbaha ve Kurban Kesim Alanının; ayrıca Araboğlu Meydanı ve Yer Altı Otoparkı Düzenlemesinin Gelişen bir Karaman oluşturacağının altını çizdi.



Zaman ilerledikçe özellikle sosyal medya hesapları üzerinden izleyici kitlesinin giderek arttığı gözlenen gecede açıklanan her bir proje sonrası heyecan ve coşku iki katına çıktı. Sosyal Belediyecilik ekseninde&nbsp;“Güçlenen Karaman”&nbsp;konulu projelerini ise şu şekilde sıraladı.



İnanıyorum ki Engelli Meslek Edindirme Kursşlarımız ; Kadın Sığınma Evlerimiz; &nbsp;Nefise Sultan Hanımeli Kültür Ve Sanat Merkezimiz; Karaman Meslek Edindirme Kursumuz (Karme) ; Aile Sosyal Destek Merkezimiz (Asdem) ve inşa edeceğimiz modern Hasta Konukevimiz ile &nbsp;eğiten, ilgilenen ve Güçlenen Karaman Olacak,dedi.



Programın sonlarına doğru&nbsp;özellikle gençleri ilgilendiren projelerin açıklanması esnasında Salonda alkış tufanı koptu. Oluşturacakları Sosyal Doku Haritası; &nbsp; Modern Gençlik Merkezi; Geniş Katılımlı Gençlik Meclisi;&nbsp;Teknolojik alt yapılı&nbsp;Yunus Emre Bilgi Merkezleri;&nbsp;ferah&nbsp;Karaman Kafe &nbsp;Sivil Toplum Kuruluşları Proje Destek Programı&nbsp;ve&nbsp;Gönüllü Hayvan Dostları Projesi İle &nbsp;Kazanan’ın&nbsp;Karaman&nbsp;olacağını ifade etti.



Heyecanın bir an olsun düşmediği programın son bölümünde “Büyüyen Karaman” konulu geniş kapsamlı projelerini açıklayan Şahin, hayata geçirecekleri Akıllı Şehir Uygulamaları ile Ulaşım ve Trafik Planlaması ile Karaman Belediyesi Kalite Yönetim Sistemi Projesiyle ve de her saat ulaşılabilecek olan Çağrı Merkezi ile halkımızla bütünleşen ve Büyüyen Karaman Olacaktır dedi.



Kendisinin de lisanslı bir futbolcu olduğunun altını çizerek belirten Şahin; “Karaman Belediyesporumuz için yapılması gereken ne varsa yapacağız. Karaman Belediyesporumuzun hakettiği yerlerde olması için gereken her türlü çalışmayı yapacağız.” dedi.



Konuşmasının sonunda belediyeciliğin gönül işi olduğunu vurgulayan Şahin,&nbsp;“Gönül gönüle vereceğiz. Omuz omuza yürüyeceğiz. Karaman Aşkıyla çalışacağız. Desteğinizle Türk Dilinin Başkenti olan bu nadide şehrimizin gücünü, güzelliğini bütün dünyaya ilan edeceğiz, &nbsp;bütün&nbsp;dünyaya yayacağız diyerek bir slogan haline getirdikleri&nbsp;“Gelişen Karaman Olacak, Büyüyen Karaman Olacak, Güzelleşen Karaman Olacak, Yenilenen Karaman Olacak, Güçlenen Karaman Olacak. Kazanan Karaman Olacak. Belediyecilikte Öncü, Şehircilikte Güçlü Karaman Olacak” sözlerini yüksek sesle yineledi.



Son olarak, Biliyorum ki benim gibi sizlerde gönlünüzde bu şehrin aşkını taşıyorsunuz. Bu şehre sevdalıyız. Bu yüzden hep heyecanlıyız. Bunun için enerji doluyuz. Yorulmak nedir bilmiyoruz diyerek hizmet aşkını ortaya koyan Şahin’in, Bu samimiyetle, bu gayretle, birlikte başaracağız. Birlikte şehrimize sahip çıkacağız. Şehirde yaşayan herkesi birlikte kucaklayacağız. &nbsp;31 Mart yeni bir geleceğin başlayacağı gün olacak. Desteğinizle Karaman için yeni ve güzel bir zaman dilimi başlayacak. Bu duygu ve temennilerimle bir kez daha katılımlarınız için, ilginiz için burada ve canlı yayında uzak yakın bizleri takip eden bizi izleyen, destekleyen, bize inanan tüm hemşehrilerime gönül dolusu şükranlarımı arz ediyorum, diyerek tamamladığı sözleri uzun süre ayakta alkışlandı.



Programın son kısmında İl Başkanı Mehmet Er ve Milletvekili Selman Oğuzhan Eser’de birer kutlama konuşması yaptı.&nbsp;Hazırlanan proje ve gösterim esnasında kullanın sahne katılımcılar ve izleyiciler tarafından tam not aldı.&nbsp;Program partilerin ve katılımcıların Şahin’i tebriki ve alkışları ile son buldu.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/mahmut-sami-şahin.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/mahmut-sami-şahin.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/mahmut-sami-şahin.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/mahmut-sami-şahin.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karaman.gen.tr/baskan-adayi-mahmut-sami-sahin-projelerini-acikladi/2320/</link>
			<pubDate>Wed, 06 Mar 2019 14:30:04 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Kadın Ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nden Kadınlar Gününe Özel Sergi]]></title>
			<description><![CDATA[Karaman Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı kurslarda eğitim gören kursiyerler, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle el sanatları sergisi açtı]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[
Karaman Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı kurslarda eğitim gören kursiyerler, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle el sanatları sergisi açtı.



Tarihi Taş Bina Sergi Salonu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde çok özel bir sergiye ev sahipliği yaptı. Karaman Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı Mümine Hatun Kültür Merkezi el sanatları kurslarına katılan kursiyerler tarafından hazırlanan el emeği, göz nuru eserler Kadınlar Gününe özel olarak sergilendi.



Sergi açılışına; Vali Fahri Meral’in eşi Zehra Meral, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan’ın eşi Şerife Çalışkan, AK Parti Kadın Kolları Başkanı İmiş Günenç, Belediye Meclis Üyeleri, Protokol mensuplarının eşleri, Kursiyerler ve çok sayıda davetli katıldı.



Takı ve Kat’ı Sanatından oluşan 470 eserin yer aldığı sergi, 8 Mart 2019 Cuma gününe kadar Taş Bina Sergi Salonu’nda ziyaret edilebilecek. 
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/ak-parti-kadın.jpeg</image>
		    <media:content url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/ak-parti-kadın.jpeg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/ak-parti-kadın.jpeg"/>
<enclosure url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/ak-parti-kadın.jpeg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karaman.gen.tr/kadin-ve-aile-hizmetleri-mudurlugunden-kadinlar-gunune-ozel-sergi/2316/</link>
			<pubDate>Wed, 06 Mar 2019 14:21:39 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Şahin "Karaman Aşkıyla" Projelerini Açıklıyor]]></title>
			<description><![CDATA[AK Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Mahmut Sami Şahin, merakla beklenen projelerini bu akşam canlı yayında açıklayacak]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[
AK Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Mahmut Sami Şahin, merakla beklenen projelerini bu akşam canlı yayında açıklayacak.



Şahin, aylardır üzerinde alanında uzman bir ekiple çalışarak nihai şeklini verdikleri projelerinin tanıtımını saat 20.00’de Lütfi Elvan Fuar ve Kongre merkezinde geniş katılımlı bir program ile yapacak. Aynı anda birçok sosyal medya ortamında canlı olarak da yayınlanacak programda “Karaman Aşkıyla” sloganı ile kırktan fazla projenin açıklanacağı bildirildi.



Karaman’da çığır açacak diye nitelendirilen projelerin başta şehir merkezinin önemli noktalarında prestijli değişim-dönüşüm niteliğinde düzenleme çalışması ve yeni dinlenme ve sosyal içerikli alanların yanı sıra özellikle gençlere ve kadınlara yönelik planlanan projelerden oluştuğu öğrenildi. Videolarıyla birlikte hazırlanmış olan projelerin tanıtım programına tüm Karaman halkının davetli olduğu bildirildi. 
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/m.sami_.şahin.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/m.sami_.şahin.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/m.sami_.şahin.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/m.sami_.şahin.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karaman.gen.tr/sahin-karaman-askiyla-projelerini-acikliyor/2303/</link>
			<pubDate>Tue, 05 Mar 2019 15:39:53 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Karaman İçin Her Türlü Desteğe Hazırız]]></title>
			<description><![CDATA[AK Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Mahmut Sami Şahin, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[
AK Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Mahmut Sami Şahin, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.



TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan'ı makamında ziyaret eden Başkan Adayı Şahin, Karaman için her biri birbirinden değerli olan projeler için destek sözü aldı.&nbsp;



KARAMAN İÇİN HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ



AK Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Mahmut Sami Şahin, şehrin geleceğini inşa edecek projeleriyle geliyor. 



AK Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Mahmut Sami Şahin, 5 Mart’ta Karaman’ın geleceğini inşa edecek ve birlikte yönetim vaat eden projelerini açıklayacak. Tarihi ve kültürel zenginliğiyle şehrin yenilenerek geleceğe bakacağını belirten Şahin, “Karaman güzelleşecek. Karaman gelişecek ve marka bir şehir olacak. Karaman, projelerimizle üretecek ve kazanacak. Şehrin çehresini değiştirecek çalışmaların yanında sosyal projelere de ağırlık vereceğiz” dedi. 



Karaman Aşkıyla çalışacaklarını belirten AK Parti Adayı Şahin,  TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan’ı ziyaret ederek, şehrin ihtiyaçları ve halkın beklentileri doğrultusunda hazırlanan projelerini sundu. Projelerin Karaman'a değer katacağını ve oldukça başarılı olduğunu belirten Elvan, Karaman için yapılacak her çalışmaya destek vereceğini belirtti. 



AK Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Şahin, Karaman’a desteği ve ilgisini hiçbir zaman eksik etmeyen Elvan’a teşekkür etti.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/lütfi-elvan-şahin.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/lütfi-elvan-şahin.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/lütfi-elvan-şahin.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/lütfi-elvan-şahin.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karaman.gen.tr/karaman-icin-her-turlu-destege-haziriz/2291/</link>
			<pubDate>Mon, 04 Mar 2019 10:26:37 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Şehrimiz Geliştikçe Esnafımız Kazanacak]]></title>
			<description><![CDATA[AK Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Mahmut Sami Şahin, 31 Mart 2019 Yerel  Seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretlerine ara vermeden devam ediyor]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[
AK Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Mahmut Sami Şahin, 31 Mart 2019 Yerel  Seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretlerine ara vermeden devam ediyor.



Seçim Koordinasyon Merkezince (SKM) yürütülen çalışmalar kapsamında esnaflarla bir araya gelmenin önemini vurgulayan Şahin; ‘Esnafımızı, her zaman bu şehrin can damarları olarak görüyoruz. Esnafımız ne kadar güçlü olursa, şehrimizin ekonomisi de o denli güçlü olur. 16 yıllık AK Parti hükümetlerince her daim esnafımızın yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Ülkenin kalkınması için yerelin kalkınması gerekmektedir. Partimiz, her daim esnafımızı önemsemiş ve bu doğrultuda çalışmalar gerçekleştirmiştir. Bu çerçevede ilimizin ekonomi anlamında da söz sahibi olması için her türlü çalışmayı yapacağız. Tüm bu çalışmaları yaparken de esnaflarımızla istişare edip, ortak hareket edeceğiz.’ dedi.



Karaman’ın, tarih boyunca bu topraklara başkentlik yapmış kadim bir şehir olduğunun ve geçmişten bu yana süre gelen ticari hacminin daha da ileri seviyelere ulaşması gerektiğinin altını çizen Şahin; ‘Sadece şehrimizin gelişimine yönelik değil, şehir gelişirken ve büyürken, bu şehirde üretim ve ticaret yapan esnaf ve sanatkârlarımızın da ekonomik büyümesini sağlayacak projeler hazırladık. Kentin &nbsp;başta tarihi ve turistik alanları olmak üzere birçok noktasıyla ile ilgili planlamalar yaptık. Bu çerçevede dolmuşçusundan kuaförüne; lokantacısından bakkalına varana dek esnaflarımız inanıyorum ki daha fazla gelir elde edecek’ diye konuştu.



SKM bünyesinde Meclis üyesi adayları, teşkilat mensupları ile hareket edilerek gerçekleştirilen ziyaretler ve şehrin ekonomik gelişimine ilişkin söylemleri vesilesiyle her fırsatta memnuniyetlerini ifade eden bölge esnafı, &nbsp;AK Parti il teşkilatını ve Belediye Başkan Adayı Mahmut Sami Şahin’i bir kez daha bağrına basmış oldu.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/akparti-haberi.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/akparti-haberi.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/akparti-haberi.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/akparti-haberi.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karaman.gen.tr/sehrimiz-gelistikce-esnafimiz-kazanacak/2285/</link>
			<pubDate>Sat, 02 Mar 2019 20:27:15 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Başkan Adayı Şahin, Yeni Adliye Binasını Ziyaret Etti]]></title>
			<description><![CDATA[AK Parti Karaman belediye Başkan Adayı Mahmut Sami Şahin, teşkilat üyeleri ile birlikte, geçtiğimiz yıl hizmete giren Adliye Sarayı’na bir ziyaret gerçekleştirdi]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[
AK Parti Karaman belediye Başkan Adayı Mahmut Sami Şahin, teşkilat üyeleri ile birlikte, geçtiğimiz yıl hizmete giren Adliye Sarayı’na bir ziyaret gerçekleştirdi.



Şahin’i ve beraberindeki heyeti makamında ağırlayan Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken yeni adliye binasının fiziki durumu ve işleyişi hakkında bilgi verdi. Şahin ise, yeni hizmet binası ile ilgili olarak, “Hükümetimizin 16 yılda yapmış olduğu ve devrim niteliğindeki icraatlarından birisi de adalet mekanizmasının sağlam, sağlıklı ve ferah ortamlarda işlemesine imkân sağlayacak olan adalet saraylarının inşası olmuştur” dedi.



Beraberindeki heyetle birlikte daha sonra aynı bina içerisinde bulunan Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Nuri Özbey’i ziyaret eden Şahin, hayırlı olsun dileklerini Özbey için de yineledi. Seçim çalışmaları hakkında bilgi veren Şahin; “Karaman, adına yakışır bir şekilde seçime hazırlanıyor. Gencinden yaşlısına görüşebildiğimiz herkesle görüşüp Karaman’a ve Karamanlılara olan muhabbetimizi ve yapacağımız hizmetleri anlatıyoruz. Diğer adaylarımızla aramızda bir kardeşlik hâkim. Dileğimiz o ki bu güven ortamını son güne kadar taşıyacağız” dedi. Ziyaretleri dolayısı ile teşekkürlerini ifade eden Özbey, seçimin Karaman’a ve ülkemize hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.



Son olarak adliye binasında yer alan Karaman Barosunu da ziyaret eden Şahin, Baro Başkanı Av. Oktay YILMAZ ile de bir görüşme gerçekleştirdi. Yılmaz, yakın zaman önce yeniden Baro Başkanlığına seçilmiş olması vesilesi ile kendisini bir kez daha tebrik eden Şahin’e şükranlarını bildirdi. Adliye binasında Karaman halkına verilen adli yardım ve avukatlık hizmetlerinden ötürü tüm hemşehrilerimiz adına sizlere teşekkür ediyorum diyen Şahin ve teşkilat üyeleri binayı dolaştıktan sonra adliyeden ayrıldı.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/ak-parti-şahin.jpeg</image>
		    <media:content url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/ak-parti-şahin.jpeg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/ak-parti-şahin.jpeg"/>
<enclosure url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/ak-parti-şahin.jpeg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karaman.gen.tr/baskan-adayi-sahin-yeni-adliye-binasini-ziyaret-etti/2282/</link>
			<pubDate>Fri, 01 Mar 2019 16:18:13 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Cumhurbaşkanı Erdoğan Karaman'a Geliyor]]></title>
			<description><![CDATA[Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Karaman’a geliyor]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Karaman’a geliyor.



Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir dizi ziyaret ve toplu açılış töreni için Karaman'a geliyor. Edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 11 Mart 2019 tarihinde Karaman'ı ziyaret edeceği öğrenildi. 
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/cumhurbaşkanı.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/cumhurbaşkanı.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/cumhurbaşkanı.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/cumhurbaşkanı.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karaman.gen.tr/cumhurbaskani-erdogan-karamana-geliyor/2275/</link>
			<pubDate>Fri, 01 Mar 2019 13:07:26 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA["Arasta Kültürünü Karaman’a Kazandıracağız"]]></title>
			<description><![CDATA[Karaman AK Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Mahmut Sami Şahin gelişen teknoloji ve modern imkânlarla birlikte unutulmaya yüz tutmuş meslekleri canlandıracak projelere imza atacaklarını söyledi]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[
Karaman AK Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Mahmut Sami Şahin gelişen teknoloji ve modern imkânlarla birlikte unutulmaya yüz tutmuş meslekleri canlandıracak projelere imza atacaklarını söyledi.



Şahin; Geleneksel, kültürel veya sanatsal değeri olan mesleklerden bazılarını geri kazandırmak için somut çalışmalar yapacağız. Hem kültürel mirasın yaşatılmasına hem de Karaman’ın ismini ulusal düzeyde bu yönüyle öne çıkan bir şehir haline getireceğiz diyen Şahin konuya ilişkin şu sözlere yer verdi.



Bu çalışmamızın amacı, bu mesleklerin ekonomik değerinden daha çok şehrimize sağlayacağı sosyo-kültürel zenginlik olacaktır. Çoğu el emeği ile üretime dayalı bu sanatsal değerlerin, meslek dallarının korunması kadar sayıları giderek azalan ustalarımıza sahip çıkmayı da hedeflemekteyiz. Geçmişte bu işten ekmeğini kazanmış ve de bu işle iştigal ederken son yıllarda kapısına kilit vurmuş ya da şartlar gereği işini boşlamış olan esnaf ve sanatkarın belediyemiz aracılığı ile daha iyi şartlarda ve yeniden üretim yapabilmesini sağlayacağız dedi.



Bunun yanında bir diğer amaçlarını da “Arasta Kültürü” şeklinde ifade eden Şahin bu kültürün ne manaya geldiğine de şu sözlerle açıklık getirdi. İmkânlar ölçüsünde şehrimizin uygun bir bölümünde “Arasta Kültürü”nü yerleştirmeyi de hedeflemekteyiz. Arasta Kültürü şehirde geleneksel el sanatlarının kültürel ürünler olarak pazarlanması, sergilenmesi ve turizm noktasında değer üretilmesine imkân sağlayacak bir çarşının oluşturulmasıdır diyen Şahin, “Arasta Kültürü” hem unutulmaya yüz tutan mesleklerin hem de modern yaşama katkı sağlayan kimi sanatsal faaliyetlerin yerel ve ulusal düzeyde ön plana çıkarılmasını sağlayacak olup Karaman’ın tanıtımı için sıra dışı bir çalışma olacaktır dedi.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/sahin.jpeg</image>
		    <media:content url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/sahin.jpeg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/sahin.jpeg"/>
<enclosure url="https://www.karaman.gen.tr/images/haberler/2019/03/sahin.jpeg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karaman.gen.tr/arasta-kulturunu-karamana-kazandiracagiz/2266/</link>
			<pubDate>Fri, 01 Mar 2019 09:54:47 +0300</pubDate>
			</item></channel>
</rss>